ΑΚΕΛ: Έτοιμοι για «πόλεμο» με την κυβέρνηση με αφορμή τον Οδυσσέα

«Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ για το ζήτημα με Γενικό Ελεγκτή

Εκείνος ο οποίος υπερβαίνει εξουσίες είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ, «οι οποίοι έχουν συγκρουστεί με όλους ανεξαιρέτως τους θεσμούς, οι οποίοι υπάρχουν και λειτουργούν στην Κύπρο», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του μετά το πέρας συνάντησης με αντιπροσωπεία του Δήμου Τσερίου.
 
«Πρέπει να παραδεχθώ ότι χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλο θράσος από την πλευρά της Κυβέρνησης για να απαντά με το συγκεκριμένο τρόπο που απαντά σε ό,τι αφορά στα ζητήματα που αφορούν τον Γενικό Ελεγκτή. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ήξερε τα πάντα και είχε συνταγές για την επίλυση όλων των προβλημάτων. Αναλαμβάνοντας την εξουσία απέδειξε ότι είναι πολύ καλή στα λόγια, αλλά στην πράξη καθόλου», πρόσθεσε.
 
Όπως είπε, «λυπούμαι, λοιπόν, να πω ότι εκείνος ο οποίος υπερβαίνει εξουσίες είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ, οι οποίοι έχουν συγκρουστεί με όλους ανεξαιρέτως τους θεσμούς, οι οποίοι υπάρχουν και λειτουργούν στην Κύπρο».
 
Όποιος τολμήσει, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, να πει κάτι διαφορετικό από εκείνο, το οποίο θέλουν να ακούγεται στην κοινωνία, ξεκινά μια προσπάθεια ισοπέδωσης του.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
«Αυτή την νοοτροπία δεν πρόκειται να την ανεχτούμε. Και θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι υποχρέωση του καθενός από εμάς να αντισταθεί σε αυτές τις νοοτροπίες και ειλικρινά, πρέπει να πω, ότι είναι εντυπωσιακή η ευαισθησία και η επιλεκτικότητα που δείχνει η Κυβέρνηση. Αντιδρούν όλα τα πολιτικά κόμματα, η Κυβέρνηση βλέπει μόνο το ΑΚΕΛ. Φαίνεται ότι έχει επιλεκτικούς φακούς όρασης. Δικαίωμα τους, αλλά είναι και δικό μας δικαίωμα να τους κρίνουμε για τον τρόπο, τον οποίο επιχειρούν να επηρεάσουν την κοινωνία. Χρησιμοποιούν τη διαστρέβλωση, την αναλήθεια για να επιδράσουν στην κοινή γνώμη. Είμαι βέβαιος ότι θα τους κρίνει ο κόσμος και θα τους κατατάξει εκεί που πραγματικά αξίζουν», συμπλήρωσε.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν η κριτική αφορά το θέμα του Γενικού Ελεγκτή ή γενικότερα , ο κ. Κυπριανού είπε ότι το θέμα του Γενικού Ελεγκτή, και την προσπάθεια της Κυβέρνησης να του περιορίσει τα συνταγματικά του δικαιώματα.
 
«Πολύ δικαιολογημένα ο Γενικός Ελεγκτής τους λέει πέστε μου που υπερβαίνω τις εξουσίες, τις οποίες έχω, με βάση το Σύνταγμα. Η Κυβέρνηση εδώ πρέπει να απαντήσει και πρέπει, επίσης, να απαντήσει σε εκείνα στα οποία καταγράφονται στις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή. Αντί τούτου, επιχειρεί να τον φιμώσει και διερωτώμαι: Είναι γεγονότα που καταγράφει ο Γενικός Ελεγκτής, θεωρεί η Κυβέρνηση ότι η Ερευνητική Επιτροπή θα καταγράψει διαφορετικά τα γεγονότα; Είναι γεγονότα. Αν θεωρούν ότι τα γεγονότα δεν έχουν έτσι , ας απαντήσουν. Γιατί δυσκολεύονται να απαντήσουν ;», σημείωσε.  
 

 
23624