ΑΚΕΛ για διαβατήρια: Η Κύπρος έπαθε μεγάλη ζημιά

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να εξωραΐσει την κατάσταση, λέει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

Αποτελέι υπόσκαψη του κράτους δικαίου η μαζική πώληση χρυσών διαβατηρίων, λέει σε δήλωση του ο Εκπόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Αυτούσια η δήλωση:
 
 Στη χθεσινή της ομιλία ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, η Πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε με έντονο τρόπο στις απαράδεκτες παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην ΕΕ μιλώντας συγκεκριμένα για την «πώληση των χρυσών διαβατηρίων». Αυτό επιβεβαιώνει το μέγεθος και τη σοβαρότητα του σκανδάλου με τη βιομηχανία «χρυσών» διαβατηρίων που στήθηκε στην Κύπρο από την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού. Επιβεβαιώνει ακόμα ότι η Κύπρος έχει πάθει μεγάλη ζημιά από την πολιτική της κυβέρνησης σ’ αυτό το θέμα. Επιβεβαιώνει ακόμα ότι το θέμα για την ΕΕ δεν έχει λήξει, γεγονός που πολλαπλασιάζει τις ευθύνες της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να εξωραΐσει την κατάσταση.
 
Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει την αυτοκριτική της για τη βιομηχανία που έστησε βγάζοντας στο παζάρι την κυπριακή υπηκοότητα, για τον παγκόσμιο διασυρμό της χώρας μας, για τον εξευτελισμό της χρηστής διοίκησης και την υπόσκαψη του κράτους δικαίου.

 
14696
Thumbnail