ΑΚΕΛ για έρευνα ΕΕ / Επιμένει και για Γενικό Ελεγκτή

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην καμωθεί και πάλι την έκπληκτη, τόνισε ο Στεφάνου

Σε σημερινή (20/10) δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, κ. Στέφανος Σταφάνου, αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα που αφορούν τα Κυπριακά Διαβατήρια καθώς και την νομική διαδικασία που ετοιμάζεται να κινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε πως, «αυτή η εξέλιξη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία και ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην καμωθεί και πάλι την έκπληκτη».

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Στέφανου Στεφάνου:
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να κινήσει νομική διαδικασία σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.

Αυτή η εξέλιξη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία και ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην καμωθεί και πάλι την έκπληκτη.

Προειδοποιήθηκε η κυβέρνηση τουλάχιστον από το Γενάρη του 2019 με σχετική ανακοίνωση της ΕΕ. Ήταν τότε που ο κ. Αναστασιάδης αυθημερόν και δημόσια απάντησε στην ΕΕ κατηγορώντας την για σκοπιμότητες ισχυριζόμενος ότι η Κύπρος έχει τα «αυστηρότερα κριτήρια» απ’ όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αυτή ήταν μέχρι πρόσφατα η προσέγγιση της κυβέρνησης. Δήλωναν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Πρόγραμμα. Όσοι έλεγαν το αντίθετο, γίνονταν στόχος των κυβερνητικών επιθέσεων ότι δήθεν «εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα» και ότι «πυροβολούν τα πόδια μας».

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι η κυβέρνηση πυροβολούσε το κύρος και διέσυρε το όνομα το όνομα της Κύπρου διεθνώς, με τη βιομηχανία μαζικής παραχώρησης διαβατηρίων που έστησε επί των ημερών της.

Αν η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα δεν φοβούνται τίποτα και δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, γιατί εμποδίζουν την ολοκλήρωση της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή για τα «χρυσά» διαβατήρια; Αν η κυβέρνηση θέλει πραγματική διαφάνεια, γιατί δεν δίνει απαντήσεις για τις επιλεγμένες αιτήσεις πολιτογραφήσεων που επισπεύδονταν με γραπτές εντολές του Υπουργού Εσωτερικών;

 
25609