ΑΚΕΛ για ΚΕ: Καταφεύγει στο παρελθόν για να αποφύγει την ουσία

Τι αναφέρει σε γραπτή απάντηση προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ο Νεοκλής Συλικιώτης

Απάντηση στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κ. Κυριάκου Κούσιου, έδωσε το ΑΚΕΛ σχετικά για το Κυπριακό.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Νεοκλής Συλικιώτης σημείωσε πως, «ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη ΔΗΣΥ καταφεύγει επιλεκτικά και λανθασμένα στο παρελθόν για να αποφύγει την ουσία των θέσεων του ΑΚΕΛ». 

«Αντί οι κυβερνώντες να συνειδητοποιήσουν σε ποια δραματική κατάσταση οδηγήθηκε το Κυπριακό με τις παλινωδίες και μεταλλάξεις του Προέδρου Αναστασιάδη στοχοποιούν και πάλι όσους του θέτουν μπροστά στις ευθύνες τους. Η Κύρος βρίσκεται σήμερα τέσσερα χρόνια μετά το ναυάγιο στο Κρανς Μοντανά μπροστά σε κρίσιμες στιγμές», τόνισε ο κ. Συλικιώτης.

Το ΑΚΕΛ, συνέχισε, «και σήμερα μέσω του ΓΓ του Κόμματος επανέλαβε ότι ο μόνος δρόμος να οδηγηθούμε σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τους διχοτομικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας είναι να στηρίξουμε με συνέπεια την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ»

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «η δική μας πλευρά πρέπει να επαναβεβαιώσει χωρίς ταλαντεύσεις το πλαίσιο Γκουτέρες, όλες τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν μέχρι σήμερα και να καταθέσει γεφυρωτικές προτάσεις στα εκκρεμούντα ζητήματα, όπως επίσης να αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ  ως κίνητρο για λύση του Κυπριακού».

«Αυτά περιλαμβάνονται και στην  πρόταση που κατάθεσε το ΑΚΕΛ στον ΠτΔ από τον περασμένο Δεκέμβρη», κατέληξε ο κ. Συλικίωτης. 

 
27345