ΑΚΕΛ: H ρίζα του διασυρμού της χώρας βρίσκεται στον Aναστασιάδη

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ στο ζήτημα των «χρυσών διαβατηρίων» και των «Pandora Papers» με πυρά σε ΠτΔ, ΔΗΣΥ & Αβέρωφ Νεοφύτου

«Η κοινωνία βοά ότι δεν πάει άλλο. Η Κύπρος αξίζει καλύτερα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινή (28/10) δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, κ. Γιώργος Κουκουμά, αναφερόμενος στα «χρυσά διαβατήρια» και στο σκάνδαλο των «Pandora Papers».

>>> ΝΕΟΤΕΡΟ: Απαντά στο ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ <<<

Όπως αναφέρει ο κ. Κουκουμά, «η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών επιβεβαίωσε ότι όπως και στα χρυσά διαβατήρια έτσι και στην υπόθεση των Pandora Papers η ρίζα του διασυρμού της χώρας βρίσκεται στον ίδιο τον Νίκο Αναστασιάδη. Στη σύγκρουση συμφέροντος και στην απαξίωση βασικών αρχών πολιτικής ηθικής από τον Νίκο Αναστασιάδη».

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ Γιώργου Κουκουμά:
«Η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών επιβεβαίωσε ότι όπως και στα χρυσά διαβατήρια έτσι και στην υπόθεση των Pandora Papers η ρίζα του διασυρμού της χώρας βρίσκεται στον ίδιο τον Νίκο Αναστασιάδη. Στη σύγκρουση συμφέροντος και στην απαξίωση βασικών αρχών πολιτικής ηθικής από τον Νίκο Αναστασιάδη.

Πότε το Δικηγορικό Γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης» και πότε οι μεγιστάνες φίλοι του Νίκου Αναστασιάδη βρίσκονται μπλεγμένοι σε σκοτεινές υποθέσεις ξεπλύματος και φοροδιαφυγής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Οι αρχές οφείλουν να ερευνήσουν τη νομική και ποινική πτυχή αυτών των υποθέσεων. Η ηθική και η πολιτική δεοντολογία όμως δεν θα εντοπιστεί με έρευνες όταν δεν την διαθέτει ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του Συναγερμού. Είναι αυταπόδεικτη και κραυγαλέα. Όπως και ο διασυρμός της πατρίδας μας.

Θλιβερή αλλά και αποκαλυπτική είναι η στάση του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Συναγερμού που υπερασπίζονται αυτή την ντροπιαστική κατάσταση. Η κοινωνία βοά ότι δεν πάει άλλο. Η Κύπρος αξίζει καλύτερα.»

 
27107