ΑΚΕΛ: Χαιρετίζει το Ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου για τα Βαρώσια

Κορυφαίας σημασίας ότι το ΕΚ διαμήνυσε με ηχηρό τρόπο ότι απορρίπτει τις τουρκικές μεθοδεύσεις, τονίζει το ΑΚΕΛ

 Το ΑΚΕΛ, με σημερινή (27/11) ανακοίνωσή του χαιρετίζει το χθεσινό (26/11) Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που με συντριπτική πλειοψηφία καταδίκασε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας για άνοιγμα των Βαρωσίων και ζητά την αναστροφή των ενεργειών τους. 

Όπως αναφέρει, «είναι επίσης κορυφαίας σημασίας το γεγονός ότι το Ευρωκοινοβούλιο διαμήνυσε με ηχηρό τρόπο ότι απορρίπτει τις τουρκικές μεθοδεύσεις για προώθηση λύσης δύο κρατών, στηρίζει ξεκάθαρα τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία ως την επιδιωκόμενη λύση στο Κυπριακό και τονίζει την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά. Ζητώντας μάλιστα από την Τουρκία να δεσμευτεί στο σχετικό κάλεσμα του ΓΓ του ΟΗΕ».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Το ΑΚΕΛ και η Ομάδα της Αριστεράς, συνεχίζει, «ζητούσαν από τον περασμένο Σεπτέμβρη και σε τρεις συνεχόμενες Ολομέλειες την άμεση συζήτηση του θέματος των Βαρωσίων. Ωστόσο, μόνο μετά το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου από την Τουρκία συναίνεσαν και οι υπόλοιπες ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου για να τεθεί στην ατζέντα και μάλιστα με τον τίτλο που επέμεινε το ΑΚΕΛ ‘Κλιμάκωση των εντάσεων στα Βαρώσια έπειτα από τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και η επείγουσα ανάγκη για επανέναρξη των συνομιλιών’».
 
«Συγχαίρουμε όλους όσοι εργάστηκαν ώστε να καταλήξει το Ευρωκοινοβούλιο σ’ αυτό το ισχυρό Ψήφισμα και στα ηχηρά μηνύματα που στέλνει. Αλγεινή εντύπωση βέβαια προκαλεί η καταψήφιση του Ψηφίσματος από τρεις ακροδεξιούς ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Λαγού», καταλήγει το ΑΚΕΛ.

 
23418