ΑΚΕΛ: Χωρίς πάτο τα σκάνδαλα της κυβέρνησης με «χρυσά» διαβατήρια

«Η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αφήνει εκ νέου ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη την κυβέρνηση», τόνισε ο Γ. Λουκαΐδης

 Την θέση πως, «τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού σε σχέση με τη βιομηχανία των χρυσών διαβατηρίων δεν φαίνεται να έχουν πάτο», εξέφρασε σήμερα (28/11) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, σημειώνοντας πως «η νέα έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αποκαλύπτει εκ νέου πράγματα και θαύματα».
 
Στο σύνολο τους, πρόσθεσε, «παρουσιάζονται ως παράνομες οι πολιτογραφήσεις και των 27 του καζίνο, ακόμη και στη βάση των ξεχειλωμένων κριτηρίων που η παρούσα διακυβέρνηση εισήγαγε».
 
«Αντίστοιχα, στην περίπτωση άλλης εταιρίας, για 64 τουλάχιστον διευθυντές και υπάλληλους που πολιτογραφήθηκαν, τούτο παρουσιάζεται να συντελέστηκε μέσα από κατάχρηση εξουσίας, με παραβιάσεις του ισχύοντος νομικού και κανονιστικού πλαισίου και μέσα από εικονικές πράξεις αγοράς ακινήτων. Μέχρι και σε άδεια οικόπεδα ή χώρους στάθμευσης παρουσιάζονταν ότι διαμένουν κάποια από τα εν λόγω πρόσωπα», εξήγησε.
 
«Η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αφήνει εκ νέου ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού, η οποία φαίνεται να τα έχει κάνει όλα σε σχέση με την βιομηχανία των χρυσών διαβατηρίων, διασύροντας επαναλαμβανόμενα την χώρα μας διεθνώς», τόνισε.
 
Το ΑΚΕΛ, είπε, «καλεί ακόμη μια φορά την κυβέρνηση και τον ΠτΔ να αναλάβουν έμπρακτα τις ευθύνες τους για τη διαμόρφωση, υπεράσπιση αλλά και την οικογενειακή ή προσωπική εκμετάλλευση από κάποιους εξ’ αυτών, αυτού του σαθρού, όπως το κατάντησαν, προγράμματος τιμητικών πολιτογραφήσεων».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Ταυτόχρονα, συνέχισε, «καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει σε ποινική έρευνα, στη βάση των ευρημάτων της σχετικής έκθεσης, αντί εμμέσως να απειλεί τον Γενικό Ελεγκτή για τη δημοσιοποίηση της».
 
«Η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν έπραξε τίποτα περισσότερο από αυτό που οφείλει με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους. Το ίδιο άλλωστε έπραξε, χωρίς να προκύψει κανένα θέμα, και τον περασμένο Σεπτέμβριο σε σχέση με τις 5 πολιτογραφήσεις που δειγματοληπτικά εξέτασε, δημοσιοποιώντας το σχετικό πόρισμα, ενώ είχε ήδη διοριστεί η ερευνητική επιτροπή», κατέληξε ο κ. Λουκαΐδης.

 
17498
Thumbnail