Νέα πυρά ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ με αφορμή στοιχεία για την διαφθορά και τις πολιτογραφήσεις

Την άποψη ότι η διαφθορά είναι το «success story» της Κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, εξέφρασε σήμερα (8/11) ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, με αφορμή τα τελευταία στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και τις εξελίξεις στο θέμα των πολιτογραφήσεων.

Ταυτόχρονα, ο κ. Στεφάνου επανέλαβε τα ερωτήματα που εδώ και μέρες υποβάλλει το ΑΚΕΛ προς την Κυβέρνηση, αξιώνοντας όπως απαντηθούν.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΕΔΩ <<<

Αυτούσια η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ:
«Την περίοδο 2013-2018, δηλαδή στα χρόνια της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ, η Κύπρος κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση διαφθοράς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό στοιχειοθετεί η Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες. Αυτό λοιπόν είναι το success story του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ.
 
»Μπροστά στην πίεση η κυβέρνηση ομολογεί ότι ο σκοπός της ανάκαμψης της οικονομίας αγίασε τα μέσα, δηλαδή τη διαφθορά και την ανικανότητά της. Όμως η κυβέρνηση αδυνατεί να καταλάβει ότι, όταν ευδοκιμεί η διαφθορά και νοσούν οι θεσμοί τότε υπονομεύεται το κράτος, η ποιότητα της δημοκρατίας, η ισονομία αλλά και η ίδια η οικονομία. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κατανοήσει ότι ο τόπος χρειάζεται καθαρές και νόμιμες επενδύσεις σε όλους τους τομείς. Ότι χρειάζεται ανάπτυξη που να παράγει προστιθέμενες αξίες και οφέλη για τους πολλούς και όχι τους λίγους. Και ότι αυτό προϋποθέτει άπλετη διαφάνεια παντού.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

»Γι’ αυτό λοιπόν τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση και τους θεσμούς για το σκάνδαλο μεγατόνων με τον πολιτογραφημένο Μαλαισιανό είναι αμείλικτα:

  • Έχουν ή δεν έχουν ευθύνες οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ενώ γνώριζαν για το Μαλαισιανό για τουλάχιστον ένα χρόνο δεν έκαναν τίποτα, με αποτέλεσμα το παγκόσμιο ρεζίλεμα της χώρας μας;
  • Πού είναι η ΜΟΚΑΣ σε όλη αυτή την ιστορία; Πού είναι η έκθεση της και τι λέει; Τι έπραξε και τι παρέλειψε να πράξει η αστυνομία;
  • Δεν γνωρίζει το Υπουργικό Συμβούλιο που διόρισε την Ερευνητική Επιτροπή ότι ο νόμος προβλέπει ότι δεν μπορεί το Υπουργικό να διορίζει αυτούς που θα ερευνήσουν το ίδιο; Ή μήπως αποφάσισαν ότι θα εξαιρέσουν τους εαυτούς τους; Ο Νόμος είναι σαφέστατος και προνοεί ότι τούτου του είδους οι επιτροπές διορίζονται από τον Γενικό Εισαγγελέα.
  • Και τέλος, πότε επιτέλους θα ασχοληθεί η κυβέρνηση με τα αδιανόητα που λέει και πράττει ο Αρχιεπίσκοπος;

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

»Όλα όμως αρχίζουν και τελειώνουν στον ίδιο τον Πρόεδρο, τον κ. Νίκο Αναστασιάδη. Όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος αρνείται επί 20 και πλέον μέρες να απαντήσει αν έχει χρησιμοποιήσει το ιδιωτικό τζετ ενός ξένου επενδυτή για οικογενειακές διακοπές στις Σεϋχέλλες, πώς να έχουμε απαιτήσεις από τους υφιστάμενούς του;», διερωτήθηκε καταληκτικά ο κ. Στεφάνου.

 
9762
Thumbnail

Για «προσωπικές και αήθεις επιθέσεις» σε βάρος του Προέδρου του Δ.Σ. του ΡΙΚ Ανδρέα Φράγκου, κάνει λόγο το Δ.Σ του ΡΙΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σε απάντηση σημερινής επιστολής της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΥΡΙΚ.
 
Το Δ.Σ του ΡΙΚ, αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ότι οι "επιθέσεις των όσων υπογράφουν" την επιστολή της ΕΥΡΙΚ σε βάρος του κ. Φράγκου «είναι το λιγότερο έξω από οποιαδήποτε καλώς νοούμενη συνδικαλιστική κριτική και δράση. Είναι και σαφέστατα έξω και από το υψηλού επιπέδου ήθος που και η ίδια η ΣΕΚ και οι συνδικαλιστές της, μας έχουν συνηθίσει όταν τοποθετούνται».

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αναφέρει, επίσης, ότι τα εν λόγω άτομα, χρησιμοποιώντας το όνομα συγκεκριμένου δημοσιογράφου «ως αφορμή, χωρίς, όπως και γραπτώς δήλωσε και ο ίδιος και παραδέχεται και η ΕΥΡΙΚ, ούτε είναι μέλος της, ούτε τους εξουσιοδότησε ποτέ να κάνουν χρήση του ονόματός του, ούτε έχει παράπονο, ούτε και υιοθετεί το περιεχόμενο των επιστολών της, προσπαθούν να πλήξουν προσωπικά τον Πρόεδρο του Δ.Σ».
 
«Το Δ.Σ. περιβάλει με εμπιστοσύνη το αξιόλογο προσωπικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και είναι γι’ αυτούς που θα συνεχίσει να εργάζεται ακατάπαυστα για να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό του έργο με την εισαγωγή σύγχρονου Οργανογράμματος, εξασφαλίζοντας την προοπτική ανέλιξης σε όλους τους εργαζομένους που επιτελούν με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό το έργο του Λειτουργού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Την ουσιαστική έναρξη για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου κτιρίου, στο οποίο να αισθάνονται ασφαλείς και να εργάζονται και να είναι και παραγωγικοί οι άνθρωποι του ΡΙΚ. Την επίλυση του από τριακονταετίας θέματος των Περιθωριακών Ωφελημάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αναφέρεται, επίσης, ότι «τέτοιου είδους ανακοινώσεις και οποιουδήποτε παρόμοιου περιεχομένου ακολουθήσουν, ουδόλως μας αποπροσανατολίζουν από το στόχο μας. Ο φορολογούμενος πολίτης απαιτεί μια σύγχρονη και ποιοτική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Γι’ αυτή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Όλοι θα κριθούμε από το τελικό αποτέλεσμα».

ad2mobile

Το Δ.Σ., καταλήγει στην ανακοίνωσή του, « στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένο να οδηγήσει το ΡΙΚ στη νέα εποχή, εξουδετερώνοντας παθογένειες και νοοτροπίες του παρελθόντος οι οποίες κράτησαν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και την πλειονότητα των υπαλλήλων της σε κατάσταση για την οποία ουδείς αισθάνεται περηφάνια».

KYΠΕ

article 1