ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση μιλά για υπόσκαψη & γελά και το παρδαλό κατσίκι

«Όταν η κυβέρνηση μιλά για υπόσκαψη θεσμών γελά και το παρδαλό κατσίκι», τονίζει ο Στέφανος Στεφάνου

Σκληρή απάντηση στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κυριάκο Κούσιο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για προσπάθεια από πλευράς ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ να υποσκάψουν τον θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα, δίδει με γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Όπως αναφέρει, «είναι πλέον πολύ φανερή σε όλους τους πολίτες η αγωνία και το άγχος της κυβέρνησης να κρατήσει έξω από τη διερεύνηση του σκανδάλου με τα ‘χρυσά διαβατήρια’ τον Γενικό Ελεγκτή». 

Φανερός, συνεχίζει, «είναι και ο φόβος της κυβέρνησης για τη διαφάνεια», τονίζοντας πως «η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Αφήστε τον Γ. Ελεγκτή να ολοκληρώσει την έρευνα που άρχισε πριν η κυβέρνηση του απαγορεύσει την πρόσβαση στα αρχεία».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Όταν η κυβέρνηση μιλά για υπόσκαψη των θεσμών γελά και το παρδαλό κατσίκι», υπογραμμίζει και διερωτάται: «Είναι ή δεν είναι υπόσκαψη του θεσμού του Γ. Ελεγκτή, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε τον διορισμό του βοηθού του στην Ερευνητική Επιτροπή χωρίς να τον ενημερώσει;».

«Εν πάση περιπτώσει, το ‘ντροπή κύριε Πρόεδρε’ του τέως Γενικού Εισαγγελέα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποδεικνύει τι εννοεί η κυβέρνηση, όταν μιλά για σεβασμό των θεσμών», επισημαίνει ο κ. Στεφάνου.

«Η κυβέρνηση επιτίθεται στο ΑΚΕΛ για να μην σχολιάσει την απόφαση της Ε.Ε. να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Κύπρου για τα ‘χρυσά’ διαβατήρια. Θα αναμένουμε τα σχόλια της κυβέρνησης όταν και εφόσον δεήσει να σχολιάσει», καταλήγει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.
 

 
18890
Thumbnail