ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις και ο ΓΕ να ερευνήσει

Πως σχολιάζει η κα. Ελένη Μαύρου και το ΑΚΕΛ το νέο βίντεο από Al Jazeera

Για μηδενική ανοχή για όποιον εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς, κάνει λόγο η Ελένη Μαύρου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ με γρατπή της δήλωση, σχολιάζοντας την δημοσίευση νέου βίντεο  του δημοσιογραφικού οργανισμού Al Jazeera και του OCCRP.

Η κα. Μαύρου επισημαίνει ότι Κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις και Γενικός Εισαγγελέας να κάνει έρευνα σε βάθος.

Θυμίζουμε ότι τo δίκτυο AL Jazeera, πρώτα δημοσιοποίησε τα ηχητικά ενώ αργότερα και βίντεο με τίτλο ''The man who sell football'', 66 λεπτών περίπου, το οποίο εμπλέκει και πάλι την Κύπρο και το επενδυτικό πρόγραμμα.

>>>ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ<<<

Γραπτή Δήλωση Ελένης Μαύρου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ:
 
Τα χθεσινά δημοσιεύματα του δημοσιογραφικού οργανισμού Al Jazeera και του OCCRP (Διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά) επαναφέρουν ένα θέμα που ταλανίζει την Κύπρο εδώ και καιρό - τη θεσμική διαφθορά και διαπλοκή.
 
Οι αναφορές σε εμπλοκή υπουργού στην έκδοση διαβατηρίου σε Ρώσσο ο οποίος καταζητείτο από την Ιντερπόλ, δεν απαντούνται με πυθιακές, αόριστες, διαψεύσεις.
 
Οι αναφορές στην παράτυπη διαδικασία παραχώρησης της υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο σόι του Σαουδάραβα φίλου του Προέδρου Αναστασιάδη, δεν απαντούνται με υπεκφυγές που δεν έπεισαν κανένα.
 
Η διαφθορά -που γιγαντώθηκε επί ημερών της παρούσας κυβέρνησης- πλήττει την οικονομία και απωθεί σοβαρούς επενδυτές να επενδύσουν στην Κύπρο. Υπονομεύει τους θεσμούς, τη δημοκρατία, την ισονομία. Δεν είναι τυχαία που 68% των Κυπρίων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της χώρας μας είναι εξαρτημένη από ιδιωτικά συμφέροντα. Τίποτε όμως από αυτά δεν φαίνεται να απασχολεί τους κυβερνώντες. Γιατί, απλούστατα, η ίδια η κυβέρνηση Αναστασιάδη αποτελεί μέρος του προβλήματος.
 
Το ΑΚΕΛ έστειλε από την πρώτη στιγμή μήνυμα μηδενικής ανοχής για οποιονδήποτε εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Επαναλαμβάνουμε και τώρα ότι:
 
- Οφείλει η κυβέρνηση να δώσει πειστικές, ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλες τις κατηγορίες που της προσάπτονται.
 
- Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας να ερευνήσει σε βάθος και τις νέες καταγγελίες και να οδηγήσει όσους εμπλέκονται στην απόδοση ευθυνών και την τιμωρία.
 
Το θέμα των «χρυσών διαβατηρίων» θα λήξει όταν καθαρίσει το όνομα της πατρίδας μας. Θα λήξει όταν πείσουμε, εντός και εκτός Κύπρου, ότι μπήκε τέλος στο φαγοπότι απληστίας, αδιαφάνειας και διαπλοκής.

 
25729