ΑΚΕΛ: Η παραβατικότητα να αντιμετωπιστεί από το κράτος

Τα προβλήματα παραβατικότητας να αντιμετωπιστούν από τις συντεταγμένες αρχές μακριά από ρατσιστικές εξάρσεις, τονίζει

Την ανάγκη όπως, «τα προβλήματα παραβατικότητας να αντιμετωπιστούν από τις συντεταγμένες αρχές του κράτους μακριά από ρατσιστικές εξάρσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.

Όπως αναφέρει, «το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στη Χλώρακα τείνει να ξεφύγει των ορίων, αφού ομάδα πολιτών επιχειρεί να πάρει το νόμο στα χέρια της εκφοβίζοντας πολιτικούς πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στην κοινότητα».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Τέτοιες συμπεριφορές, σημειώνει, εμποτίζουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Ταυτόχρονα, καλλιεργούν το έδαφος σε ακραία εθνικιστικά στοιχεία να καπηλευτούν την κατάσταση. 

«Αυτές οι ενέργειες είναι καταδικαστέες και γι’ αυτό και θα πρέπει άμεσα να διερευνηθούν από τις συντεταγμένες αρχές του κράτους που έχουν και την ευθύνη διατήρησης της ασφάλειας και της τάξης στον τόπο μας», εξηγεί το ΑΚΕΛ.
 
«Είναι γεγονός ότι τελευταία εντοπίζονται αυξημένα προβλήματα παραβατικότητας από αλλοδαπούς τόσο στη Χλώρακα και τη Γεροσκήπου, όσο και σε άλλες περιοχές της Πάφου και γι’ αυτό θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση τους. Τα φαινόμενα γκετοποίησης αλλοδαπών δημιουργούνται λόγω και της μη εφαρμογής προγραμμάτων ένταξης τους στο κοινωνικό σύνολο», υποδεικνύει.
 
Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει το ΑΚΕΛ, επιβάλλεται η ανάπτυξη ουσιαστικών δράσεων στη διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση. 

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

«Θα πρέπει, επίσης, κυβέρνηση και τοπικές αρχές να συνεργαστούν προς αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων μπορεί να παρουσιάζονται, ώστε να εξεύρουν αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες θα εκτονώνουν την τεταμένη κατάσταση, θα βασίζονται στην αλληλεγγύη και το δίκαιο και θα επαναφέρουν την ηρεμία και την ομαλότητα», συνεχίζει.
 
«Ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να παλεύουμε για ίση μεταχείριση όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως θρησκείας , φυλής και χρώματος», καταλήγει.
 

 
14538
Thumbnail