ΑΚΕΛ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ «κανονίστηκαν» για τα ψηφοδέλτια

Η απόφαση του Υπουργικού για τα ονόματα κομμάτων και συνδυασμών στα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα (19/4), στο Προεδρικό Μέγαρο, έκτακτης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε η τροποποίηση του περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων νόμου, έτσι ώστε να διευκρινιστεί ότι ο κάθε συνδυασμός ενός και μόνο κόμματος, κατά τη δήλωση που υποβάλλει στον Έφορο Εκλογής, αναφέρει μόνο το όνομα που είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο πολιτικών κομμάτων, σύμφωνα με τον περί Πολιτικών Κομμάτων νόμο.

Επειδή η τροποποίηση γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα πριν από τη διεξαγωγή των Βουλευτικών Εκλογών, δίνεται η δυνατότητα όπως ένα κόμμα χρησιμοποιήσει το όνομα με το οποίο είχε κατέλθει στις Βουλευτικές Εκλογές της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, δηλαδή του Μαΐου 2016.

Επίσης, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τον εμβολιασμό, κατά προτεραιότητα, όλου του προσωπικού που θα εργαστεί για τη διεξαγωγή των Βουλευτικών Εκλογών του Μαΐου 2021.

Σημειώνεται ότι βάσει των νέων δεδομένων αντιμετωπίζουν πρόβλημα τουλάχιστον 3 συνδυασμοί ενόψει των Βουλευτικών εκλογών και συγκεκριμένα η ΕΔΕΚ  η οποία συνεργάζεται με την Συμμαχία Πολιτών και κατέρχεται στις Βουλευτικές ως ΕΔΕΚ - Κοινωνική Συμμαχία, και θα πρέπει τώρα να κατέλθει ως ΕΔΕΚ. 

Η Δημοκρατική Παράταξη - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεωναλλά και η Ανεξάρτητοι Συνεργασία ΚΕΚΚ, με τους Ανεξάρτητους μετά την εξέλιξη αυτή να κατέρχονται όπως ανακοίνωσε η Άννα Θεολόγου αυτόνομα και προχωρούν τις διεργασίες για την εγγραφή νέου κόμματος.

Μετά και την απόφαση του υπουργικού δεν τίθεται θέμα για το ΑΚΕΛ -Αριστερά Νέες Δυνάμεις αλλά και ούτε για το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών

 
27498