ΑΚΕΛ: Κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης στο πηδάλιο της χώρας

Η Κυβέρνηση ουδέποτε ανέλαβε την ευθύνη για λάθη ή παραλείψεις της, τονίζει το ΑΚΕΛ

Το μήνυμα ότι, «το ΑΚΕΛ δεν χρειάζεται να κατασκευάσει ο,τιδήποτε για να κάνει αντιπολίτευση», καθώς και πως, «ας μας επιτρέψει ο κ. Αναστασιάδης να συνεχίσουμε ανησυχούμε γιατί δυστυχώς στο πηδάλιο της χώρας βρίσκεται μια κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης», έστειλε σήμερα (23/5) Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην συνέντευξη του στην τηλεόραση του ‘Άλφα’, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, με τη γνωστή αλαζονεία και ειρωνεία του, κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για προεκλογικές σκοπιμότητες και μας συνέστησε να μην ανησυχούμε ότι θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές». 

«Ασφαλώς καμία έκπληξη αφού αναφερόμαστε σ’ ένα Πρόεδρο και μια κυβέρνηση που ουδέποτε ανέλαβαν την ευθύνη για τα λάθη και τις παραλείψεις τους. Ούτε και αναμέναμε συνακόλουθα να συναισθανθεί ότι το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης για την εξεύρεση συναίνεσης βαρύνει τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ιδιαίτερα όταν ηγείται κυβέρνησης μειοψηφίας», τονίζει. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όταν στην περίοδο της πανδημίας, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις ή προβληματισμούς, υπογραμμίζει, «τα κόμματα της αντιπολίτευσης στήριξαν τα κυβερνητικά νομοσχέδια πλην ενός, εύκολα ο καθένας μπορεί να κρίνει αν καθοδηγηθήκαμε από σκοπιμότητες ή από υπευθυνότητα».

«Όπως ο καθένας μπορεί να κρίνει αν είναι οι θέσεις που τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την αρχή εξέφρασαν για το ν/σ των κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες καθορίστηκαν από προεκλογικές σκοπιμότητες ή αν είναι ο ετσιθελισμός, η αλαζονεία και οι σκοπιμότητες των κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού που τους οδήγησαν να βάλουν ταφόπλακα στο υπό αναφορά νομοσχέδιο», υποδεικνύει.

«Το ΑΚΕΛ δεν χρειάζεται να κατασκευάσει ο,τιδήποτε για να κάνει αντιπολίτευση. Είναι αμέτρητα τα όσα καταλογίζουν οι πολίτες σε αυτή την κυβέρνηση. Τέλος, ας μας επιτρέψει ο κ. Αναστασιάδης να συνεχίσουμε να ανησυχούμε γιατί δυστυχώς στο πηδάλιο της χώρας βρίσκεται μια κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης», καταλήγει ο κ. Λουκαΐδης.
 

 
17596
Thumbnail