Η Κυβέρνηση ουδέποτε ανέλαβε την ευθύνη για λάθη ή παραλείψεις της, τονίζει το ΑΚΕΛ

Το μήνυμα ότι, «το ΑΚΕΛ δεν χρειάζεται να κατασκευάσει ο,τιδήποτε για να κάνει αντιπολίτευση», καθώς και πως, «ας μας επιτρέψει ο κ. Αναστασιάδης να συνεχίσουμε ανησυχούμε γιατί δυστυχώς στο πηδάλιο της χώρας βρίσκεται μια κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης», έστειλε σήμερα (23/5) Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην συνέντευξη του στην τηλεόραση του ‘Άλφα’, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, με τη γνωστή αλαζονεία και ειρωνεία του, κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για προεκλογικές σκοπιμότητες και μας συνέστησε να μην ανησυχούμε ότι θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές». 

«Ασφαλώς καμία έκπληξη αφού αναφερόμαστε σ’ ένα Πρόεδρο και μια κυβέρνηση που ουδέποτε ανέλαβαν την ευθύνη για τα λάθη και τις παραλείψεις τους. Ούτε και αναμέναμε συνακόλουθα να συναισθανθεί ότι το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης για την εξεύρεση συναίνεσης βαρύνει τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ιδιαίτερα όταν ηγείται κυβέρνησης μειοψηφίας», τονίζει. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όταν στην περίοδο της πανδημίας, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις ή προβληματισμούς, υπογραμμίζει, «τα κόμματα της αντιπολίτευσης στήριξαν τα κυβερνητικά νομοσχέδια πλην ενός, εύκολα ο καθένας μπορεί να κρίνει αν καθοδηγηθήκαμε από σκοπιμότητες ή από υπευθυνότητα».

«Όπως ο καθένας μπορεί να κρίνει αν είναι οι θέσεις που τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την αρχή εξέφρασαν για το ν/σ των κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες καθορίστηκαν από προεκλογικές σκοπιμότητες ή αν είναι ο ετσιθελισμός, η αλαζονεία και οι σκοπιμότητες των κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού που τους οδήγησαν να βάλουν ταφόπλακα στο υπό αναφορά νομοσχέδιο», υποδεικνύει.

«Το ΑΚΕΛ δεν χρειάζεται να κατασκευάσει ο,τιδήποτε για να κάνει αντιπολίτευση. Είναι αμέτρητα τα όσα καταλογίζουν οι πολίτες σε αυτή την κυβέρνηση. Τέλος, ας μας επιτρέψει ο κ. Αναστασιάδης να συνεχίσουμε να ανησυχούμε γιατί δυστυχώς στο πηδάλιο της χώρας βρίσκεται μια κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης», καταλήγει ο κ. Λουκαΐδης.
 

 
9804
Thumbnail

Συνέρχεται σήμερα γύρω στο μεσημέρι, στην καθορισμένη μηνιαία τακτική συνεδρία του, κατά την οποία θα συζητήσει διάφορα θέματα που άπτονται του Οργανισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.
 
Χθες πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με τις συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών, προκειμένου να συζητήσουν την οικονομική πρόταση που ο Οργανισμός είχε δώσει και αφορά την παραχώρηση κινήτρων στους ειδικούς γιατρούς για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

ad1mobile

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Ερωτηθείς για την χθεσινή συνάντηση του ΟΚΥπΥ με τις συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών, ο κ. Χαριλάου είπε ότι κατά μεγάλο μέρος έχει συμφωνηθεί και πρόσθεσε ότι «οποιεσδήποτε λεπτομέρειες υπάρχουν θεωρούμε ότι στο τέλος της ημέρας θα υπάρχει θετική κατάληξη και θα υπογραφεί η συμφωνία».
 
Σε ερώτηση για τη σημερινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, ο κ. Χαριλάου είπε ότι είναι μια καθορισμένη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου για να συζητήσει θέματα που άπτονται του Οργανισμού. «Δεν συνεδριάζει ειδικά για αυτό το θέμα. Μεταξύ άλλων θα συζητήσει και το τι συζητήθηκε χθες στη συνάντηση με τις συντεχνίες των κυβερνητικών ιατρών», συμπλήρωσε.
 
Ο Πρόεδρος του Κλάδου των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, Αγαθοκλής Χριστοφίδης, σε χθεσινές του δηλώσεις στο ΚΥΠΕ είπε ότι «μετά την αντιπρόταση που τους δώσαμε, μάς έδωσε μια νέα πρόταση ο ΟΚΥπΥ».
 
«Πάνω στην πρόταση που μας έδωσαν έγινε συζήτηση και καταλήξαμε σε κάποιες καταρχήν συμφωνίες πάνω στην πρόταση την οποία μας έδωσαν. Ο ΟΚΥπΥ δεσμεύτηκε ότι θα πάρει αυτές τις συμφωνίες στο Διοικητικό του Συμβούλιο αύριο (σήμερα) για να αποφασίσει κατά πόσο είναι αποδεκτές και αν θα τις τροποποιήσει ή όχι», πρόσθεσε.

(ΚΥΠΕ)

article 1