ΑΚΕΛ: Ο Αναστασιάδης να αναλάβει πρωτοβουλίες για το Κυπριακό

"Ο Αναστασιάδης εκτός από διαπιστώσεις για το Κυπριακό να αναλάβει και πρωτοβουλίες"

Ο Αναστασιάδης εκτός από διαπιστώσεις για το Κυπριακό να αναλάβει και πρωτοβουλίες, είπε σε δήλωση του  ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμά.

Αυτούσια η δήλωση:
 
Ο κ. Αναστασιάδης σωστά διαπιστώνει ότι οι προοπτικές για επανεκκίνηση προσπαθειών στο Κυπριακό είναι περιορισμένες. Σωστά διαπιστώνει επίσης ότι οι απαράδεκτες διχοτομικές αξιώσεις της κατοχικής δύναμης και του Τατάρ αποτελούν το βασικό εμπόδιο στις όποιες προσπάθειες.
 
Επειδή όμως ο κ. Αναστασιάδης δεν είναι πολιτικός αναλυτής αλλά Πρόεδρος μιας χώρας η οποία κινδυνεύει να διχοτομηθεί οριστικά, θα πρέπει -πέρα από διαπιστώσεις- να ενεργοποιηθεί και να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με στόχο να ακυρωθούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί. Να αφήσει κατά μέρος τις “νέες” του ιδέες οι οποίες όχι μόνο δεν συνάδουν με τη θέση για συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που είχαν μείνει αλλά είναι και επί της ουσίας λανθασμένες. Να είναι συνεπής και πειστικός στην ετοιμότητά του για λύση στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, για επανέναρξη διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν το 2017.
 
Η θεωρία να σταυρώσουμε τα χέρια και να βλέπουμε την Τουρκία να εποικίζει το Βαρώσι και να διχοτομεί οριστικά την πατρίδα μας είναι επικίνδυνη για το μέλλον του λαού μας και των επόμενων γενιών.

 
27514