ΑΚΕΛ: Ο ΔΗΣΥ ψήφισε ενάντια στην υγεία των πολιτών

Ο ΔΗΣΥ ψήφισε υπέρ των φαρμακευτικών κολοσσών και ενάντια στην υγεία των πολιτών, λέει το ΑΚΕΛ

Ο ΔΗΣΥ ψήφισε υπέρ των φαρμακευτικών κολοσσών και ενάντια στην υγεία των πολιτών, αναφέρει το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση του τονίζοντας ότι οι ευρωβουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού μαζί με ολόκληρη την ευρωπαϊκή δεξιά καταψήφισαν το αίτημα για άρση των πατεντών στα εμβόλια.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Για να μπορέσει η ανθρωπότητα να νικήσει την πανδημία και όλα τα κράτη του κόσμου να προστατεύσουν τους λαούς τους θα πρέπει να σπάσουν οι πατέντες στα εμβόλια και τα φάρμακα για τον covid19. Δηλαδή, να αρθούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην τεχνογνωσία για τα εμβόλια ώστε να πολλαπλασιαστεί η παραγωγή εμβολίων και να φτάσει αν είναι δυνατόν σε όλους τους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη, ιδιαίτερα στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η διεθνής επιστημονική συνεργασία και θα κάνει άλματα η επιστημονική έρευνα. Άλλωστε, μόνο αν προστατευτεί η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της Γης από τον κορωνοϊό, θα περιοριστούν οι μεταλλάξεις και θα είμαστε επιτέλους όλοι ασφαλείς.

Το αίτημα για άρση στις πατέντες για τα εμβόλια προϋποθέτει να μπει η υγεία των ανθρώπων πάνω από τα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών της φαρμακευτικής βιομηχανίας, που ήδη θησαυρίζουν. Αυτό απαιτούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, διεθνείς οργανισμοί και κυβερνήσεις. Το ΑΚΕΛ όλους αυτούς τους μήνες έχει συμμετέχει ενεργά σε πανευρωπαϊκές και διεθνείς εκστρατείες με αίτημα να καταργηθούν ή έστω να ανασταλούν οι πατέντες στα εμβόλια για τον Covid19.

Στην τελευταία Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τέθηκε η πρόταση της Αριστεράς η οποία ζητούσε από την ΕΕ να στηρίξει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου το αίτημα για άρση των πατεντών στα εμβόλια. Μόνο οι δύο ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, από τους 6 Κύπριους ευρωβουλευτές, στήριξαν το αίτημα αυτό. Οι ευρωβουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού μαζί με ολόκληρη την ευρωπαϊκή δεξιά καταψήφισαν το αίτημα, συντασσόμενοι για ακόμα μια φορά με τα συμφέροντα των μεγάλων φαρμακευτικών βιομηχανιών. Αυτές είναι οι ιδεολογικές αγκυλώσεις, τις οποίες πληρώνει κυριολεκτικά ολόκληρος ο κόσμος.

 
23480