ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ προσπαθεί να αναποδογυρίσει την αλήθεια

Ο ΠτΔ προσπαθεί να αναποδογυρίσει την αλήθεια, αλλά δεν τα καταφέρνει, ανέφερε ο Συλικιώτης

Σε γραπτή δήλωση παραχώρησε σήμερα (3/1) το μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης, για τη σημερινή συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα, στην δήλωση του ο κ Συλικιώτης ανέφερε πως κ. Αναστασιάδης πήρε την εξουσία με το σύνθημα «ενώνουμε δυνάμεις» και κατέληξε να μην μπορεί να σχηματίσει πλειοψηφία για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και τώρα τα ρίχνει στους άλλους.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Νεοκλή Συλικιώτη:
«Στη σημερινή του συνέντευξη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσπαθεί να αναποδογυρίσει την αλήθεια, αλλά δεν τα καταφέρνει.

Δεν λέει τίποτα για την κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος που αφορά τον ίδιο και μια σειρά από νυν και τέως μέλη της κυβέρνησής του. Το δικηγορικό γραφείο Νίκος Αναστασιάδης και γραφεία συνδεμένα με υπουργούς του προώθησαν πάνω από 300 αιτήσεις πολιτογραφήσεων, οι οποίες εγκρίνονταν από τους ίδιους ως μέλη του Υπουργικού. Είναι για αυτή τη θεσμική διαπλοκή που η ΕΕ κίνησε νομικές διαδικασίες σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνεχίζει την εργολαβική υπόσκαψη κάθε θεσμού και αξιωματούχου που δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση. Η παρούσα κυβέρνηση συγκρούστηκε με τους πάντες που δεν κατόρθωσε να τους ποδηγετήσει. Συγκρούστηκαν με τον τέως Γενικό Εισαγγελέα, με δύο πρώην διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας, με Αρχηγό και Υπαρχηγό της Αστυνομίας και τώρα με το Γενικό Ελεγκτή. Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη όζει αυταρχισμού και καθεστωτικών αντιλήψεων.

Δεν μπαίνει στον κόπο να προβληματιστεί γιατί ο ίδιος και η κυβέρνηση του κατέληξαν απομονωμένοι και απαξιωμένοι από τις περισσότερες πολιτικές δυνάμεις του τόπου αλλά και από τη μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Ο κ. Αναστασιάδης πήρε την εξουσία με το σύνθημα «ενώνουμε δυνάμεις» και κατέληξε να μην μπορεί να σχηματίσει πλειοψηφία για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και τώρα τα ρίχνει στους άλλους.»

 
27368