ΑΚΕΛ: Όχι άλλη κριτική στους λειτουργούς υγείας - Θέλουν στήριξη

Τι δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

«Οι στιγμές που διέρχεται ο τόπος είναι δύσκολες και δεν προσφέρονται γι’ αυτή τη συζήτηση, καθώς πρέπει να επικεντρωθούμε στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχουμε ενώπιόν μας», αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου με σχετική ανακοίνωση. Την ίδια ώρα καλεί την κυβέρνηση για μια ακόμη φορά να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτήρια και να τα στηρίξει προσφέροντας λύσεις.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αντί η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας να επιρρίπτουν ευθύνες στους λειτουργούς υγείας για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια, θα πρέπει να κοιτάξουν πώς πρακτικά και αποτελεσματικά στηρίζουν αυτούς που δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία.

Για την κακή κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια, για την υποστελέχωση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσαν να λεχθούν πολλά. Οι στιγμές που διέρχεται ο τόπος όμως είναι δύσκολες και δεν προσφέρονται γι’ αυτή τη συζήτηση.

Παρά τις κριτικές απόψεις που έχουμε ως Κόμμα για την όλη κατάσταση, επιλέγουμε συνειδητά να είμαστε επικεντρωμένοι στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχουμε ενώπιόν μας.

>> > Κορωνοϊός: Όλες οι εξελίξεις εδώ <<<

Τον καθοριστικό ρόλο όμως για την αντιμετώπιση της πανδημίας τον έχει η κυβέρνηση. Αυτή έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη.

Οι λειτουργοί υγείας, οι οποίοι από την πρώτη μέρα και από την πρώτη γραμμή δίνουν τον τιτάνιο αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για την κατάσταση στα νοσηλευτήρια.

Έγνοια της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να είναι η αποσιώπηση των προβλημάτων, αλλά η αντιμετώπισή τους. Επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας προς την κυβέρνηση:

 

  • Με περισσότερη αποφασιστικότητα και ταχύτητα να στηρίξει τα νοσηλευτήρια.

  • Με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να αξιοποιήσει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στην όλη προσπάθεια.

  • Να διασφαλίσει για όλους τους λειτουργούς υγείας τα απαραίτητα εφόδια, εξοπλισμό και αναλώσιμα για να μπορούν να επιτελούν τα καθήκοντα τους με ασφάλεια.

 
27351