ΑΚΕΛ: Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για ταξίδι ΠτΔ στις Σεϋχέλλες

Το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι, «επιλέγει τη σιωπή και το κρυφτούλι»

Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις για το ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στις Σεϋχέλλες τον Αύγουστο του 2015, τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Όπως αναφέρει, «έχουν παρέλθει τρεις μέρες και ο Πρόεδρος δεν αισθάνθηκε καμία ανάγκη να απαντήσει στα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν από την επιβεβαίωση του οικογενειακού ταξιδιού του στις Σεϋχέλλες τον Αύγουστο του 2015».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Για μια ακόμη φορά, προσθέτει, «φαίνεται να επέλεξε τη σιωπή και το κρυφτούλι, όπως έπραξε και με τις αποκαλύψεις για το δεύτερο ταξίδι στις Σεϋχέλλες, όταν μετά από μήνες παραδέχτηκε ότι ταξίδεψε οικογενειακώς δωρεάν με το πολυτελές τζετ του Σαουδάραβα σεΐχη φίλου του, τον όποιο πολιτογράφησε Κύπριο».

Παράλληλα ο κ. Λουκαΐδης επαναλαμβάνει τα εξής ερωτήματα προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη:

  • Γιατί οι εκπρόσωποι του διέψευσαν το ταξίδι στις Σεϋχέλλες του Αυγούστου του 2015 όταν τους υποβλήθηκε σχετικό ερώτημα στην κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου;
  • Γιατί στα μέλη της φρουράς του καλύφθηκαν μόνο τα επιδόματα εξωτερικού και όχι τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή σε ξενοδοχείο, όπως ακριβώς συνέβηκε και τον Αύγουστο του 2018; 
  • Ταξίδεψε ή όχι και αυτή τη φορά δωρεάν οικογενειακώς στις Σεϋχέλλες με το τζετ του Σαουδάραβα Σεΐχη φίλου του και αν ναι γιατί το απέκρυψε επιμελώς όλο αυτό το διάστημα;

«Οι πολίτες αναμένουν τις απαντήσεις…», αναφέρει καταληκτικά. 

 
9802
Thumbnail

Η ανάκαμψη της οικονομίας μετά τη μερική χαλάρωση των περιορισμών, η τρίτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων και το ναυάγιο στις συνομιλίες κυβερνητικών ιατρών-ΟΚΥπΥ κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τετάρτη. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις, η βιωσιμότητα των δανειοληπτών, ο απόηχος της επίθεσης του τζαμιού στη Λεμεσό και η διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

ad1mobile

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1. Διστακτικό restart για ξενοδοχεία-Μόνο 10 άνοιξαν για Κατακλυσμό

2. Πως κινήθηκαν οι καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα - Στοιχεία

3. «Κλειδώνουν» οι ημερομηνίες για γυμναστήρια, νηπιαγωγεία & γάμους

4. Περιμετρικός Λευκωσίας: Αποκαλύπτουμε χάρτη με τις 5 φάσεις

 

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ραγδαία ανάπτυξη» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ραγδαία είναι η ανάπτυξη της οικονομίας μετά τη μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι αρμόδιοι μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό. Αλλού, γράφει για ένοχη σιωπή ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ σε σχέση με τους μισθούς των υπαλλήλων τους. Επίσης γράφει ότι πάμε τροχάδην για την τρίτη φάση άρσης των μέτρων, ενώ οι γάμοι ξαναρχίζουν από Σεπτέμβρη.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι: 

1. Πράσινο φως για περαιτέρω ξεκλείδωμα από υπουργικό

2. H άρση μέτρων... φέρνει φυλακίσεις και ποινές που «καίνε»

3. Β’ φάση ΓεΣΥ: Πόσες εισαγωγές έγιναν την πρώτη ημέρα

4. ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Η Οδύσσεια του Γ.Ελεγκτή και οι στυμμένες κομματικές

 

 
Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο θέμα υπό τον τίτλο «Πρώτο φως στο τούνελ για ανάκαμψη αγοράς» και γράφει ότι αναθερμαίνεται η οικονομία αλλά παραμένει αγκάθι ο τουρισμός. Επίσης, αναφέρεται στις επόμενες φάσεις χαλάρωσης των μέτρων, λέγοντας ότι ανοίγουν malls, γυμναστήρια ενώ έρχονται και γάμοι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άναψε φωτιές ο βανδαλισμός του τεμένους στη Λεμεσό.
 
Ο «Φιλελεύθερος» έχει τίτλο «Νέο θρίλερ στα νοσοκομεία» και γράφει στο κύριο θέμα του για ναυάγιο στις συνομιλίες γιατρών-ΟΚΥπΥ, ενώ προειδοποιούν με δυναμική αντίδραση και οι νοσηλευτές. Αλλού, γράφει ότι 17 συνολικά χαλαρώσεις περιλαμβάνει η γ’ φάση χαλάρωσης. Εξάλλου, αναφέρει ότι τα έργα για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς θα ξεκινήσουν τέλος καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Στο παρά πέντε δεν τα βρήκαν ιατροί – ΟΚΥπΥ» αναφέρει στο κύριο θέμα της ότι στο παρά πέντε ναυάγησε τελικά μια θετική κατάληξη, όπως διαμορφωνόταν μετά τη συνάντηση μεταξύ των συντεχνιών των γιατρών του δημοσίου, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΕΣΙ και του ΟΚΥπΥ. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισκέφτηκε το ΙΝΓΚ και εξήρε τη σημαντική συμβολή του. Επίσης, γράφει ότι «κλειδί» για χορήγηση δανείου είναι η βιωσιμότητα του δανειολήπτη.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

ad2mobile

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”  τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Εξετάζεται επίσπευση άρσης μέτρων» και γράφει ότι νηπιαγωγεία και γυμναστήρια αναμένεται να ανοίξουν εντός Ιουνίου. Επίσης, γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διερωτάται για τη μεταχείριση των θρησκευτικών μνημείων στα κατεχόμενα, μετά την επίθεση στο τζαμί. Επίσης γράφει ότι σκυλιά που θα στέλνονταν στο εξωτερικό, κλάπηκαν από καταφύγιο στην Πάφο.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή» γράφει στο κύριο θέμα της, υπό τον τίτλο «Φορολογικές ελαφρύνσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας» ότι ο ΣΕΛΚ επεξεργάζεται διάφορες εισηγήσεις για να διαμορφώσει πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών. Επίσης γράφει για δυναμική επιστροφή αεροπορικών εταιρειών. Αλλού, αναφέρεται σε επιπλοκές στη διάνοιξη οδοφραγμάτων.

(ΚΥΠΕ)
 

article 1