ΑΚΕΛ: Στόχος μας θα πρέπει να είναι η επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Τι δήλωσε ο Χρίστος Χριστοφίδης

Σε σημερινή (22/11) γραπτή του δήλωση, ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας- Κερύνειας, κ. Χρίστος Χριστοφίδης, σχετικά για τη δήλωση Γκουτέρες για επανέναρξη διαπραγματεύσεων ανέφερε ότι, «στόχος της πλευράς μας θα πρέπει να είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο στο οποίο έμειναν στο Κραν Μοντανά, επιβεβαιώνοντας τις συγκλίσεις και στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες».

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Ακολουθεί αυτούσια η γραπτή δήλωση του Χρίστου Χριστοφίδη: 
«Στόχος της πλευράς μας θα πρέπει να είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο στο οποίο έμειναν στο Κραν Μοντανά, επιβεβαιώνοντας τις συγκλίσεις και στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες. 

Η οποιαδήποτε συζήτηση για "νέες ιδέες" θα επιτρέψει στην κατοχική Τουρκία να θέσει επίσημα στο τραπέζι την επιδίωξή της για λύση διχοτόμησης και δύο κράτη στην Κύπρο ή προσάρτηση των κατεχομένων. Μόνη επιλογή είναι η λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή ορίζεται στα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οποιαδήποτε άλλη περιπλάνηση θα οδηγήσει στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης.

Σε αυτό το πλαίσιο η δήλωση Γκουτέρες ότι στόχος των ΗΕ είναι η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.»
 

 
15638
Thumbnail