ΑΚΕΛ: Τα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκονται ξανά απροετοίμαστα

Ευρωεκλογές 2019-Who is who: Γιώργος Κουκουμά (ΑΚΕΛ)
Σε ένα 4ο κύμα πανδημίας

Η χώρα βρίσκεται ενώπιον του 4ου κύματος πανδημίας, ενάμιση χρόνο μετά το αρχικό της ξέσπασμα. Εντούτοις, τα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκονται ξανά απροετοίμαστα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που δημιουργήθηκε, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, βουλευτής, Γιώργος Κουκουμάς. "Δεν είναι δυνατόν ασθενείς με κορωνοϊό να είναι στην αναμονή για την εισαγωγή τους και ταυτόχρονα να δυσχεραίνεται σοβαρά η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών αλλά και χρόνιων ασθενών", υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση "είναι φανερό ότι ο ΟΚΥπΥ δεν ανταποκρίθηκε στην ευθύνη του και το επιχειρησιακό του πλάνο προφανώς δεν αποδίδει. Άμοιρο ευθυνών δεν είναι ούτε το Υπουργείο, ως πολιτικός προϊστάμενος του ΟΚΥπΥ και ως ο φορέας που θα έπρεπε να έχει πιο ουσιαστική εμπλοκή στην αντιμετώπιση της πανδημίας".

"Το ΑΚΕΛ απευθύνει για πολλοστή φορά έκκληση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να επικεντρωθεί αποφασιστικά και με ταχύτητα στην ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων για να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα πανδημίας", κατέληξε ο κ. Κουκουμάς.

ΚΥΠΕ

 
25089