ΑΚΕΛ: Τα σχολεία μας έπρεπε να είναι έτοιμα/Σωρεία προβλημάτων

Σοβαρά προβλήματα συνεχίζουν να ταλανίζουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα, λέει το ΑΚΕΛ

Η χρονιά δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, αφού το χαρακτηριστικό ήδη είναι η αναβολή κατά μία εβδομάδα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ενώ επιπρόσθετα μια σειρά από σοβαρά προβλήματα συνεχίζουν να ταλανίζουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα, είπε σε δήλωση του ο Χρίστος Χριστοφίδης, Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αυτούσια η δήλωση:

>>> Διαβάστε επίσης: Η επιχείρηση των τεστ / Ψάχνουν που πήγαν τα εκατομμύρια & γιατί <<<

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνουμε συναγωνιστικό χαιρετισμό στους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές μας, τους γονείς των μαθητών μας, τους εργαζόμενους στα σχολεία  και τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Παιδείας. Ευχόμαστε ολόψυχα αυτή η δύσκολη χρονιά για το εκπαιδευτικό μας σύστημα να κυλήσει όσο πιο ομαλά και αποτελεσματικά γίνεται. Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η επιδημία του Κορονοϊού, οι δύο βασικοί μας στόχοι πρέπει να είναι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εκπαιδευτικών εταίρων και η επίτευξη των μαθησιακών μας στόχων.

Δυστυχώς, η χρονιά δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, αφού το χαρακτηριστικό ήδη είναι η αναβολή κατά μία εβδομάδα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Επιπρόσθετα μια σειρά από σοβαρά προβλήματα συνεχίζουν να ταλανίζουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

  • Έπρεπε οι κυβερνώντες να προετοιμάσουν την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Θυμήθηκαν τέλος του Αυγούστου ότι χρειαζόμαστε μονά θρανία. Το επιχείρημα ότι περίμεναν να δουν την επιδημιολογική εικόνα δεν ευσταθεί. Ο ιός μπορούσε να επανέλθει τον Αύγουστο τον Οκτώβρη, τον Δεκέμβρη οποιοδήποτε μήνα. Τα σχολεία μας έπρεπε να είναι έτοιμα.
  • Σε αρκετά σχολεία υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες. Έπρεπε να υπάρξει τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων. Ιδιαίτερα μετά το πάθημα της περσινής χρονιάς. Δυστυχώς πολύ λίγα έγιναν.
  • Δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία για τα παιδιά με αναπηρία, με αποτέλεσμα και αυτή ακόμη τη στιγμή να υπάρχουν πολλά ερωτήματα και δυσκολίες.
  • Υπάρχει ένα πρωτόκολλο για την προδημοτική εκπαίδευση υπερβολικό και εν πολλοίς ανεφάρμοστο.
  • Εκκρεμούν πρωτόκολλα για μια σειρά από δραστηριότητες της σχολικής δραστηριότητας.
  • Δεν τέθηκαν οι μαθησιακοί στόχοι για τις πρώτες μέρες της νέας σχολικής χρονιάς για να υπάρξει ομαλή μετάβαση των παιδιών μετά το κενό που έχει δημιουργηθεί.
  • Δημιουργούνται ζητήματα ασφαλείας στα σχολεία από την απόφαση για χρησιμοποίηση των υπερμεγεθών θρανίων.
  • Για ακόμη μια χρονιά τα σχολεία μας θα λειτουργήσουν χωρίς τον αναγκαίο κλιματισμό στις αίθουσες.
  • Η στελέχωση των σχολείων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί παρά την παράταση της μιας εβδομάδας.
  • Οι επιθέσεις και τα υπονοούμενα κατά των εκπαιδευτικών μας από τον Υπουργό Παιδείας και στελέχη του Συναγερμού δυναμιτίζουν το κλίμα στα σχολεία.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας έστω και τώρα να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων και των εκκρεμοτήτων.

Tags
 
27800