ΑΚΕΛ:5 ερωτήσεις στην κυβέρνηση για το ρεπορτάζ του Al Jazeera

Κινδυνεύει το επενδυτικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλώνει ο Χρίστος Χριστοφίδης

Τις αποκαλύψεις του διεθνούς ειδησιογραφικού δικτύου Al Jazeera, σε σχέση με σκάνδαλα γύρω από το επενδυτικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σχολίασε ο Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η δήλωση:

Τα όσα δυστυχώς αποκαλύπτει το διεθνές ειδησιογραφικό δίκτυο Al Jazeera σε σχέση με διαφαινόμενα σκάνδαλα στο πρόγραμμα χορήγησης κυπριακών διαβατηρίων συνεχίζει το διεθνές ρεζιλίκι για την πατρίδα μας.

Δυστυχώς ενώ τόσο το ΑΚΕΛ όσο και άλλες πολιτικές δυνάμεις κτυπούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό, οι κυβερνώντες ισχυρίζονταν ότι από όλο τον κόσμο μόνο η αντιπολίτευση δημιουργούσε θόρυβο.

Τώρα καταντήσαμε ως Κύπρος να μας συζητά και να μας ερευνά  πολύ αρνητικά ο κόσμος όλος.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η κατάσταση αυτή θέτει σε κίνδυνο ένα χρήσιμο πρόγραμμα του οποίου ο απαράδεκτος χειρισμός από τους κυβερνώντες δημιουργεί σοβαρότατες παρενέργειες. Ήδη καταγράφονται αντιδράσεις από την ΕΕ και πολλές άλλες χώρες διεθνώς.

Δεν υιοθετούμε όλα όσα καταγράφονται στο άρθρο ή τη φιλοσοφία ότι οι αποφάσεις κάποιων χωρών για κυρώσεις είναι πανάκεια. Δημιουργούνται όμως σοβαρότατα και αμείλικτα ερωτήματα, τα οποία οι κυβερνώντες οφείλουν να απαντήσουν:

  • Αληθεύουν οι καταγγελίες και τα συγκεκριμένα παραδείγματα του Al Jazeera;

  • Με ποιου την ευθύνη έγιναν οι διαφαινόμενες σκανδαλώδεις παραχωρήσεις διαβατηρίων;

  • Υπήρξε παραβίαση νομοθεσίας;

  • Ποιοι βρίσκονται πίσω από τις παραχωρήσεις αυτών των διαβατηρίων; Ποια δικηγορικά, ελεγκτικά ή άλλα γραφεία και ποια η διασύνδεσή τους με την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα;

  • Κατανοούν οι κυβερνώντες την τεράστια ζημιά που οι απαράδεκτοι τους χειρισμοί προκαλούν στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική της Κύπρου; Η δυσφήμιση που προκαλείται στην πατρίδα μας είναι ανυπολόγιστου κόστους.

Αναμένουμε ξεκάθαρες, τεκμηριωμένες και πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Τα πράγματα είναι σοβαρά και χρειάζεται ανοικοδόμηση του κύρους της πατρίδας μας διεθνώς σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά.

 
25112