ΑΚΕΛ/5G: Η Κυβέρνηση να μην μας εμπλέξει στα παιγνίδια Αμερικανών

Στεφάνου: «Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην ακολουθήσει τον ίδιο κακό δρόμο που ακολούθησε στις σχέσεις μας με τη Ρωσία»

Την ελπίδα η Κυβέρνηση «να μην μας εμπλέξει στα επικίνδυνα παιγνίδια των Αμερικανών, τα οποία θα οδηγήσουν στη διατάραξη των σχέσεων μας με την Κίνα», εξέφρασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας το την είδηση, όπως την χαρακτήρισε, πως «οι ΗΠΑ προσπαθούν να εμπλέξουν την Κύπρο στον τεχνολογικό και οικονομικό πόλεμο που άνοιξαν με την Κίνα στον κρίσιμο τομέα του 5G».

Σε δηλώσεις του μετά την συζήτηση του προϋπολογισμού του Υφυπουργείου Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής για το 2021, ο κ. Στεφάνου είπε ότι, «η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Υφυπουργείου, ανέδειξε ένα δεδομένο και έβγαλε μια είδηση. Το δεδομένο είναι ότι η Κύπρος βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης στην αξιοποίηση της έρευνας και έχει μεγάλο δρόμο να διανύσει στα ζητήματα της καινοτομίας, των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου».

Όπως είπε, «παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις των τελευταίων χρόνων, πολύ λίγα έχουν γίνει σ’ αυτούς τους τομείς». Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, «το Υφυπουργείο Καινοτομίας επωμίζεται μεγάλες ευθύνες και έχει να κάνει πολλή δουλειά. Φιλόδοξος ο προγραμματισμός, ελπίζουμε να πετύχει».
 
Την ίδια ώρα, ανέφερε πως «η είδηση που βγήκε είναι ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να εμπλέξουν την Κύπρο στον τεχνολογικό και οικονομικό πόλεμο που άνοιξαν με την Κίνα στον κρίσιμο τομέα του 5G. Σύμφωνα με όσα είπε ο Υφυπουργός κ. Κόκκινος ‘σε πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού υφυπουργού οικονομικής ανάπτυξης στην Κύπρο, μάς έγινε σύσταση να ακολουθήσουμε την αμερικανική προσέγγιση για αποκλεισμό των Κινέζων από την ανάπτυξη του 5G’».
 
Επειδή, συνέχισε, «η κυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ είναι πολύ επιρρεπής στην εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων, ελπίζουμε να μην μας εμπλέξει στα επικίνδυνα παιγνίδια των Αμερικανών, τα οποία θα οδηγήσουν στη διατάραξη των σχέσεων μας με την Κίνα».
 
«Ελπίζουμε, δηλαδή, η κυβέρνηση να μην ακολουθήσει τον ίδιο κακό δρόμο που ακολούθησε στις σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία, για να εξυπηρετήσει τους Αμερικανούς και τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα», κατέληξε.
 

 
23515