ΑΚΕΛ:Απόδειξη προχειρότητας οι αποφάσεις για άνοιγμα των σχολείων

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Σε σημερινή (16/5) δήλωσή του ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης σχετικά για το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως, οι χθεσινές καινούριες αποφάσεις και ανακοινώσεις των κυβερνώντων σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων, είναι η απόδειξη της προχειρότητας με την οποία προχωρά μέχρι σήμερα ο σχεδιασμός για την Εκπαίδευση γεμίζοντας ανασφάλεια τους πολίτες. Οι νέες αποφάσεις για να μην ανοίξουν τα νηπιαγωγεία, οι βρεφονηπιοκομικοί σταθμοί και η Α΄και Β΄ Λυκείου, συνέχισε, δεν στηρίχθηκε σε κάποια νέα επιδημιολογικά στοιχεία. Ήταν αποτέλεσμα αποτυχίας ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Προηγούμενων πρόχειρων αποφάσεων και αδυναμίας να γίνουν οι σωστές ρυθμίσεις, είπε. 

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Επικεφαλή του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστου Χριστοφίδη:

Οι χθεσινές καινούριες αποφάσεις και ανακοινώσεις των κυβερνώντων σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων, είναι η απόδειξη της προχειρότητας με την οποία προχωρά μέχρι σήμερα ο σχεδιασμός για την Εκπαίδευση γεμίζοντας ανασφάλεια τους πολίτες. Οι νέες αποφάσεις για να μην ανοίξουν τα νηπιαγωγεία, οι βρεφονηπιοκομικοί σταθμοί και η Α΄και Β΄ Λυκείου δεν στηρίχθηκε σε κάποια νέα επιδημιολογικά στοιχεία. Ήταν αποτέλεσμα αποτυχίας ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Προηγούμενων πρόχειρων αποφάσεων και αδυναμίας να γίνουν οι σωστές ρυθμίσεις. 

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Τι άλλαξε δηλαδή από την προηγούμενη απόφαση των κυβερνώντων πριν μία εβδομάδα; Εάν τα παιδιά του νηπιαγωγείου δεν μπορούν να εφαρμόζουν κανόνες υγιεινής αυτό ίσχυε και πριν μια βδομάδα. Εάν η κρίσιμη Γ΄ λυκείου και οι Παγκύπριες εξετάσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν στη παρουσία των μαθητών της Α΄ και Β΄ λυκείου, αυτό ίσχυε και πριν μια εβδομάδα. Οι ίδιες πρόχειρες αποφάσεις για βιντεοσκόπηση των μαθημάτων που τελικά είναι και παράτυπες, για τους εκπαιδευτικούς που θα παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο, αποφάσεις που ανακοινώνονται και αποσύρονται συνεχώς και δημιουργούν σωρεία προβλημάτων.

Δυστυχώς λαμβάνονται πρόχειρες και ατεκμηρίωτες αποφάσεις, αναιρούνται μετά από λίγες μέρες και δημιουργείται ένα πραγματικό μπάχαλο. Η συμπεριφορά των κυβερνώντων στη Παιδεία δημιουργεί ανασφάλεια και προβληματισμό σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους στη δημόσια εκπαίδευση.
΅

Ευχόμαστε στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς μας και σε όλους τους εργαζόμενους στα σχολεία μας καλή επιστροφή, με υγεία και ασφάλεια πάνω.