ΑΚΕΛ:Η Κυβέρνηση να σταματήσει να είναι ουρά πολιτικής ΗΠΑ-Ισραήλ

Τι αναφέρει το ΑΚΕΛ ενόψει της Τριμερής Συνάντησης Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας

Καλούμε ακόμη μια φορά την Κυβέρνηση Αναστασιάδη -ΔΗΣΥ να σταματήσει να είναι ουρά της πολιτικής των ΗΠΑ και του Ισραήλ, και να αναλογιστεί τις συνέπειες αυτής της πρακτικής της στον αγώνα της Κύπρου για λύση και επανένωση, λέει το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση του ενόψει της επικείμενης Τριμερής Συνάντησης Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με δημοσίευση του Υπουργείου Εξωτερικών την Κυριακή επίκειται νέα τριμερής των υπουργών εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.

Η θέση του ΑΚΕΛ για τις τριμερείς είναι γνωστή και δεν είναι αυτός ο σκοπός της παρούσας τοποθέτησης.  Εκείνο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι ο χώρος διεξαγωγής της συνάντησης που είναι τα Ιεροσόλυμα. Μέσω αυτών των συναντήσεων γίνεται προσπάθεια εδραίωσης μιας απαράδεκτης θέσης αναγνώρισης των Ιεροσολύμων ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ και παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τη θέση της διεθνούς κοινότητας.  

Καλούμε ακόμη μια φορά την Κυβέρνηση Αναστασιάδη -ΔΗΣΥ να σταματήσει να είναι ουρά της πολιτικής των ΗΠΑ και του Ισραήλ, και να αναλογιστεί τις συνέπειες αυτής της πρακτικής της στον αγώνα της Κύπρου για λύση και επανένωση.

 
27347