Ακιντζί: Ενημερώνει «βουλή» για το σταδιακό άνοιγμα οδοφραγμάτων

Θα συζητηθούν και άλλα θέματα που αφορούν τον «δημόσιο τομέα», αλλά και την διαδικασία ομαλοποίησης

Στην σταδιακή επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων συμφώνησαν οι δύο ηγέτες στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, με προτεραιότητα στους Τ/κ που δουλεύουν, σπουδάζουν ή υποβάλλονται σε θεραπεία στο «νότο» και τους Τ/κ που μένουν στην Πύλα και εργάζονται στο ψευδοκράτος, αναφέρεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα τη «προεδρίας» στα ΜΚΔ.
 
Όπως σημειώνεται, κατέληξαν επίσης σε συμφωνία αρχών όσον αφορά την άρση των περιορισμών για τους Ε/κ και Μαρωνίτες που ζουν στα κατεχόμενα και διευκολύνσεις στις διελεύσεις για ανθρωπιστικά θέματα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Για τις προαναφερόμενες κατηγορίες η διέλευση με αυτοκίνητα θα γίνεται από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου ενώ για τους μαθητές από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.
 
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι αυτές οι διελεύσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στις 8 Ιουνίου και θα απαιτείται ένα πιστοποιητικό διεξαγωγής ελέγχου για τον κορωνοϊό τις τελευταίες 3 ημέρες με αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ σκέφτονται η κυβέρνηση της Δημοκρατίας να διεξάγει δικό της δειγματοληπτικό έλεγχο.
 
Οι δύο ηγέτες, αναφέρεται, συμφώνησαν επίσης στο να συνεδριάσει η Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, με την συμμετοχή των συντονιστών όλων των Επιτροπών από τις δύο πλευρές, υπό την αιγίδα των ΗΕ, και να καθορίσει, ανάλογα και με την επιδημιολογική εικόνα, έναν οδικό χάρτη με τα βήματα που πρέπει να γίνουν από δω και πέρα για να επιστρέψει η ομαλότητα στις διελεύσεις.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Ανακοινώθηκε επίσης ότι αύριο στις 11.30 το πρωί ο Τ/κ ηγέτης θα ενημερώσει για το θέμα αυτό τον «πρόεδρο» της «βουλής», τους «προέδρους» των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων, τον «πρωθυπουργό» και τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό», ενώ θα συζητήσουν και άλλα θέματα που αφορούν τον «δημόσιο τομέα», αλλά και την διαδικασία ομαλοποίησης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

 
15852
Thumbnail