Ακκιντζί: Αποφασιστικότητα για άτυπη 5μερη εξέφρασε ο Γκουτέρες

Η τηλεδιάσκεψη έγινε στις 18.30 το απόγευμα

Την αποφασιστικότητά του να καλέσει αμέσως μετά τις «προεδρικές εκλογές» και χωρίς να χάσει χρόνο, μια άτυπη πενταμερή σύσκεψη με τις δύο πλευρές στην Κύπρο και τις εγγυήτριες χώρες, επανέλαβε στον Μουσταφά Ακιντζί, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Τ/κ ηγέτη.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην σύντομη γραπτή ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται πως η τηλεδιάσκεψη έγινε στις 18.30 το απόγευμα και έγινε αντί της συνάντησης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρεται.
 
>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο κ. Ακιντζί ευχαρίστησε τον κ. Γκουτέρες για την αποφασιστικότητα και την ευαισθησία που δείχνει ώστε να εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό. Επανέλαβε, όπως αναφέρεται, για ακόμη μια φορά την δέσμευσή του για λύση, μέσω της διπλωματίας και των διαπραγματεύσεων.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Γκουτέρες εξέφρασε τις ευχές του στους Τ/κ για τον αγώνα που δίνουν προς αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

ΚΥΠΕ

 
15675
Thumbnail