Εντός των προσεχών ημερών θα συζητήσουν το θέμα οι επιτροπές υγείας των δύο πλευρών

Δεν υπάρχει οριστική ημερομηνία σε σχέση με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και εντός των προσεχών ημερών θα συζητήσουν το θέμα οι επιτροπές υγείας των δύο πλευρών, είπε σε δηλώσεις του ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί.
 
Υπό τον τίτλο «Ανησυχώ», η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Μπακίς» σε σημερινό τη δημοσίευμα αναφέρεται σε αποκλειστικές δηλώσεις του «υπουργού υγείας» ο οποίος μεταξύ άλλων ανάφερε ότι ανησυχεί για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, επισημαίνοντας ότι ενόσω συνεχίζεται η πανδημία διεθνώς, συνεχίζει να υπάρχει ρίσκο.
 
Ο Πιλλί είπε ότι όταν έρθει η ώρα, θα ληφθούν μέτρα και θα ανοίξουν τα οδοφράγματα, λαμβάνοντας υπόψη των αριθμό των κρουσμάτων στις ελεύθερες περιοχές.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Σημείωσε ότι ως «υπουργείο» δεν θα προβούν σε υποχωρήσεις στα μέτρα και πρόσθεσε ότι θα ληφθούν μέτρα μαζί από τον «βορρά» και τον «νότο» και ότι οι κανόνες και τα μέτρα θα σχεδιαστούν με το επιστημονικό συμβούλιο.
 
Ανέφερε ότι η ημερομηνία ανοίγματος των οδοφραγμάτων θα είναι μετά τις 8 Ιουνίου και ότι έχουν ετοιμάσει έναν οδικό χάρτη σε περίπτωση που θα γίνει αυτό, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η ημερομηνία.
 
Κάτω από τον τίτλο «Είμαστε σε διαβούλευση και με την Τουρκία σε σχέση με το άνοιγμα των πυλών», η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» γράφει σήμερα ότι σε δηλώσεις στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο κ. Πιλλί είπε ότι δεν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα κατά τις τελευταίες 36 ημέρες, παρά το γεγονός ότι έγιναν τεστ σε ασθενείς που παρουσιάζουν κάποια συμπτώματα.
 
Σημειώνοντας ότι άνοιξαν μερικοί τομείς και χαλάρωσαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ο Πιλλί είπε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του «λαού» εφαρμόζει τους κανόνες προστασίας και προειδοποίησε ότι έστω και αν δεν υπάρχει κρούσμα σήμερα στα κατεχόμενα μπορεί να υπάρχουν ασυμπτωματικοί ασθενείς.
Ανέφερε ότι μετά το μπαϊράμι θα εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στις επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν και πρόσθεσε ότι μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα, θα αρχίσουν και οι επισκέψεις από το εξωτερικό.
 
Σύμφωνα με τον Πιλλί, μετά το άνοιγμα των πυλών όσοι εισέρχονται στα κατεχόμενα θα υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό και θα λαμβάνονται διαφορετικά μέτρα για τους τουρίστες σε σύγκριση με τα μέτρα που λαμβάνονται για τους «πολίτες» της «ΤΔΒΚ».
 
Υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν τους άφησε μόνους και ότι έλαβαν κάθε είδους βοήθεια από την Τουρκία στην διαδικασία αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Επισημαίνοντας ότι η στήριξη θα συνεχίσει, ευχαρίστησε ειδικά τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν και τον Υπουργό Υγείας Φαχρεττίν Κοτζιά.

(ΚΥΠΕ)

 
10930
Thumbnail

Καταδικαστέα η απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία, λέει η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωση.

ad1mobile

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η καταδικαστέα απόφαση του Ερντογάν για την Αγία Σοφία επιβεβαιώνει την ισλαμοφασιστική του νοοτροπία.#

ad2mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Λυπούμαστε που πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα δεν διέγνωσαν την προκλητική συμπεριφορά του Ερντογάν και μάλιστα τον πίστωναν με καλή διάθεση και πρόθεση για επίλυση του κυπριακού με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

article 1