Αλλαγή απόφασης - Ισχύει το CoronaPass και για εργαζομένους

Τελικά άλλαξε η απόφαση για εργαζομένους - Ποιοί δεν θα χρειάζονται τεστ

Μετά το ζήτημα που προκλήθηκε με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, το οποίο ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι για να προσέλθουν στον χώρο εργασίας τους χωρίς rapid test θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί ΚΑΙ με τις 2 δόσεις και να έχουν παρέλθει και 14 ημέρες, ακολούθησε νέα γραπτή διευκρίνιση πριν από λίγο η οποία φέρνει βασική αλλαγή. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, όσοι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση και νοουμένου ότι έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες από τη χορήγησή της, ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της υποχρέωσης για έλεγχο με rapid test. (δηλαδή το CoronaPass θα ισχύει και για τους χώρους εργασίας όπως ισχύει για εστιατόρια, καφετέριες κλπ). 

Παράλληλα, όμως αναφέρεται και στο σχετικό Διάταγμα για τα νέα μέτρα από αύριο, όσοι εργαζομένοι νόσησαν τους τελευταίους 6 μήνες από κορωνοϊό, ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από τον έλεγχο με test. Δηλαδή ότι ισχύει και με το SafePass.

Αυτούσια η νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

"Κατόπιν πολλών ερωτημάτων από πολίτες, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση από τα αδειοδοτημένα εμβόλια και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες από τη λήψη του εμβολίου, απαλλάσσονται από την υποχρέωση για εβδομαδιαίο έλεγχο με rapidtest αντιγόνου. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να τηρούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που υπάρχουν σε κάθε επαγγελματικό χώρο.

Η ρύθμιση γίνεται με στόχο να υπάρξει εναρμόνιση με την απόφαση για προσκόμιση αποδεικτικού στοιχείου σε συγκεκριμένους χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός".
 

 
 

 
23409