Αλλαγή με SafePass - Σε ποιούς άλλους χώρους γίνεται υποχρεωτικό

Όλα όσα είπε ο Υπουργός Υγείας

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη σημερινή (30/7) συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, εξήγγειλε πριν από λίγο ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Να αναφέρουμε ότι ο κ. Χατζηπαντέλας μεταξύ άλλων εξήγγειλε την μείωση μέγιστου αριθμού από όπου απαιτείται SafePass, από τα 20 στα 10 άτομα, την υποχρεωτική επίδειξη SafePass για άνω των 12 ετών για είσοδο στα νοσηλευτήρια καθώς και την υποχρεωτική επίδειξη για όλα τα άτομα 12 ετών και άνω για είσοδο σε οίκους ευγηρίας και άλλες κλειστές δομές.

>>> Νέες αποφάσεις Υπουργικού για κορωνοϊό – Οι 7 αλλαγές στα μέτρα <<<

Αναλυτικότερα,  το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παράταση των προνοιών του ισχύοντος Διατάγματος μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021, με τις ακόλουθες διαφοροποιήσεις:

•    Μείωση μέγιστου αριθμού που απαιτείται για την επίδειξη SafePass από τα 20 άτομα στα 10 άτομα, περιλαμβανομένων των εργαζομένων του υποστατικού/επιχείρησης.

•    Υποχρεωτική επίδειξη SafePass από όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, περιλαμβανομένων των ασθενών, των επισκεπτών και των εργαζομένων, για είσοδο στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ και στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

•    Υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 εντός των τελευταίων 180 ημέρων ή αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR με ισχύ 72 ωρών από όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, περιλαμβανομένων των εργαζομένων και των επισκεπτών, για είσοδο σε οίκους ευγηρίας και άλλες κλειστές δομές.

•    Οι μη μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία που εισέρχονται μέσω των νόμιμων πυλών εισόδου οφείλουν να υποβάλλονται σε εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου από την 7η ημέρα από την ημερομηνία άφιξής τους και έπειτα. Εξαιρούνται οι κάτοχοι πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ανάρρωσης από την COVID-19 εντός των τελευταίων 180 ημερών.

•    Διεξαγωγή πανηγυριών μόνο στους παρακείμενους χώρους θρησκευτικής λατρείας, νοουμένου ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι κατέχουν SafePass, περιλαμβανομένων και των εργαζομένων.
 

 
27351