Νέος Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ αναλαμβάνει ο Κ. Χατζησάββας και Γενικός Γραμματέας ο Κ. Κωσταντίνου

Νέος Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ αναλαμβάνει από σήμερα ο Κώστας Χατζησάββας και Γενικός Γραμματέας ο Κωνσταντίνος Κωσταντίνου, οι οποίοι παρέλαβαν την σκυτάλη από τον Γιάννο Σωκράτους και Μάριο Κανικλίδη, αντίστοιχα.
 
Ο νέος Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι έγινε συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία εξέλεξε το νέο Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ και το νέο Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης.
 
«Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, τα οποία έχουμε να ασχοληθούμε. Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων, η οποία συνήλθε, επίσης, σήμερα, συζήτησε πολλά σοβαρά ζητήματα, τα οποία έχουν να κάνουν σχέση με την παραβατική συμπεριφορά των μαθητών σε βάρος συμμαθητών τους αλλά και εκπαιδευτικών. Συζητήσαμε, επίσης, το σοβαρό ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες συναδέλφους μας, οι οποίοι είναι συνταξιοδοτικά ανασφάλιστοι, όπως επίσης το σχέδιο αξιολόγησης των μαθητών», σημείωσε.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Όσον αφορά την παραβατική συμπεριφορά των μαθητών, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι η ΟΕΛΜΕΚ θα ζητήσει την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων από τις αίθουσες διδασκαλίας.
 
Αναφορικά με το συνταξιοδοτικό ζήτημα, ο νέος Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι θα λάβουν κάθε πρωτοβουλία για επίλυση του ζητήματος αυτού, το συντομότερο δυνατό.
 
«Θέση της Οργάνωσης μας είναι ότι οι συνάδελφοι αυτοί θα πρέπει να ενταχθούν ακριβώς στο ίδιο συνταξιοδοτικό σχέδιο, το οποίο ισχύει για όλους τους κρατικούς υπαλλήλους», πρόσθεσε.
 
Όσον αφορά το σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι πήραν σήμερα κάποιες αποφάσεις και πρόσθεσε ότι η ΟΕΛΜΕΚ δεν δέχεται εξετάσεις στο τέλος κάθε τετραμήνου.
 
«Έχουμε καταθέσει μια συνολική ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιολόγηση των μαθητών και αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να μας καλέσει για να συζητήσουμε το σοβαρό αυτό ζήτημα», σημείωσε.  
 
Καταλήγοντας, ο κ. Χατζησάββας ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο, Γιάννο Σωκράτους και απερχόμενο Γενικό Γραμματέα,  Μάριο Κανικλίδη.
 
Λογοδοσία απερχόμενου Προέδρου ΟΕΛΜΕΚ

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, στη λογοδοσία του για το χρονικό διάστημα 12 Δεκεμβρίου 2018 -20 Ιουνίου 2019, στη σημερινή Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσης, είπε, μεταξύ άλλων, ότι η τελική κατάληξη στην ΜΕΠΕΥ δικαιώνει πλήρως όλες τις επιλογές που έκαναν ως ΟΕΛΜΕΚ.
 
Σημείωσε, παράλληλα, ότι αν οι σχέσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών οργανώσεων δεν βελτιώνονταν, παρέμεναν δηλαδή ανταγωνιστικές και δεν προσπαθούσαν με αμοιβαίες υποχωρήσεις να συνεννοηθούν, «να είστε σίγουροι ότι όχι μόνο κατάληξη δεν θα υπήρχε στη ΜΕΠΕΥ, αλλά ούτε καν θα φτάναμε στη ΜΕΠΕΥ, καθώς το παιχνίδι, πολύ απλά, θα είχε ήδη χαθεί από τον περασμένο Ιούλιο».
 
«Αυτό θα πρέπει να το έχουμε καλά στο μυαλό μας για το μέλλον. Δεν θα πρέπει , παρά τις προκλήσεις και τις όποιες πρόσκαιρες προστριβές, να τροφοδοτούμε την πολιτική του διαίρει και βασίλευε, μια πολιτική που, συνήθως, επιστρατεύεται από τους κατά καιρούς κυβερνώντες, για να διασπάσουν την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Σωκράτους ανέφερε, επίσης, ότι ολοκλήρωσε σήμερα τον κύκλο της διετούς Προεδρίας του στην ΟΕΛΜΕΚ.
 
«Ήταν πραγματικά ιδιαίτερη η τιμή για εμένα να υπηρετήσω την ΟΕΛΜΕΚ, αυτή την ιστορική Οργάνωση και τις χιλιάδες των μελών της, από τη θέση του Προέδρου. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το διάστημα, το πάρα πολύ δύσκολο, έκανα ό,τι μπορούσα για το καλό της Οργάνωσης και των μελών της, γι΄ αυτό και αφήνω την Προεδρία με τη συνείδηση μου απολύτως ήσυχη. Πάρα πολλά ζητήματα διευθετήθηκαν, αλλά υπάρχουν ασφαλώς και άλλα, που παρά τις προσπάθειες μας, δεν κατέστη δυνατόν να διευθετηθούν ακόμα. Αυτό συνέβαινε και θα συμβαίνει πάντα. Γι΄αυτό και η προσπάθεια δεν εξαντλείται  σε θητείες και πρόσωπα, αλλά έχει να κάνει με σκοπούς και στόχους, που οι εκάστοτε εντεταλμένοι καλούνται να υπηρετήσουν και να επιτύχουν. Η προσπάθεια, λοιπόν, συνεχίζεται και όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουμε για όσα μας περιμένουν», κατέληξε.  

Νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο ΟΕΛΜΕΚ

Σε συνεδρία του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά τη λήξη της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των Γενικών Αντιπροσώπων, εξελέγηκαν στην θέση του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ ο κ. Κώστας Χατζησάββας και στη θέση του Γεν. Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ, το νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης για τη χρονιά 2019 – 2020 θα απαρτίζουν οι:
 
Πρόεδρος:                           Κώστας Χατζησάββας  
Αντιπρόεδρος:                    Παντελής Νικολαϊδης 
Γενικός Γραμματέας:          Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου
Γενικός Ταμίας:                  Γαβριήλ Γαβριήλ
Οργανωτικός Γραμματέας: Στέλιος Κουτσίδης     
Βοηθός Γεν. Γραμματέας:   Θέμης Πολυβίου
Βοηθός Ταμίας:                  Γιάννης Νικολαϊδης   
 
Μέλη:
Χαράλαμπος Χριστοδούλου
Γιώργος Γιωργάλλας                                      
Αλκίνος Λαζάρου
Χριστάκης Τζιώρτας
Γιάννος Σωκράτους                                                        
Πέτρος Γάης      
Λευτέρης Ζαχαριουδάκης
Κυριάκος Ματθαίου
Μάριος Κανικλίδης
Ανδρέας Μαυράτσας
Αιμιλία Σταύρου 
Ρένα Γιαβρή
Βαλεντίνα Δημητριάδου Σαλτέ
Γιώργος Παπαγεωργίου

ΚΥΠΕ

 
3856
Thumbnail

Μαύρος λεκές στη δημοκρατική μας ιστορία ο ισχυρισμός της κομματικής "βουλής" του ΚΕΕ ότι ο Μουσταφά Ακιντζί δεν εκπροσωπεί τη βούληση του τ/κ «λαού», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μπαρίς Μπουρτζιού.
 
Σε γραπτή του δήλωση και σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή απόφαση του ΚΕΕ να καλέσει τον Τ/κ ηγέτη να μην συμμετέχει σε συνομιλίες για το Κυπριακό υποστηρίζοντας ότι δεν εκπροσωπεί τη βούληση του τ/κ «λαού», ο κ. Μπουρτζιού είπε ότι «δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα και είναι υποψήφια (η απόφαση) ως ένας μαύρος λεκές στη δημοκρατική μας ιστορία».

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Είναι ανώφελο να σκέφτεται κάποιος ότι την αρμοδιότητα που ο κ. Ακιντζί πήρε από τον «λαό», μπορεί να την αφαιρέσει το όργανο ενός κόμματος, σημειώνει ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη λέγοντας ότι ο «λαός» εκφράζει τη βούλησή του με την ψήφο και αυτό δεν αναιρείται επειδή έτσι θέλει ένα όργανο ενός κόμματος.
 
«Αυτή η προσέγγιση, που απορρίπτει την βούληση του λαού μας, είναι μια ντροπή για την δημοκρατία. Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η ντροπή, σε όποιο κόμμα και αν αποδίδεται, δεν πρόκειται να τύχει στήριξης από τους πολίτες».
 
Χαρακτήρισε μη σοβαρή και ανεύθυνη την έκκληση να μην ανταποκριθεί ο Τ/κ ηγέτης στα καθήκοντά του όσον αφορά το Κυπριακό. Πρέπει να γίνει γνωστό, συνεχίζει ο κ. Μπουρτζιού, ότι ο «πρόεδρος» θα συνεχίσει με αποφασιστικό τρόπο να πράττει ό,τι είναι απαραίτητο για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, με την αρμοδιότητα και τη στήριξη που έχει λάβει από τον «λαό».

«Κρίση ανακοινωθέντος» στη «βουλή» με αφορμή τις δηλώσεις Ακιντζί για τη Συρία

ad2mobile

Κρίση και αντιπαράθεση στη «βουλή» στα κατεχόμενα όταν ο «αναπληρωτής πρόεδρος» του σώματος, «βουλευτής» του ΚΕΕ, Ζορλού Τορέ ανέγνωσε από το βήμα ως κοινή διακήρυξη ένα κείμενο για την έκφραση στήριξης της επιχείρησης «Πηγή ειρήνης» της Τουρκίας στη Συρία, το οποίο υπέγραψαν τα τέσσερα από τα έξι «κοινοβουλευτικά» κόμματα, πλην δηλαδή του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η κρίση ξέσπασε όταν στην αρχή της συνεδρίασης της ολομέλειας ο κ. Τορέ ανέβηκε στο βήμα για να αναγνώσει την «κοινή δήλωση». Οι παρόντες «βουλευτές» του ΡΤΚ και του ΚΚΔ διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας ότι δεν επρόκειτο για κοινή δήλωση και ζήτησαν να μην αναγνωσθεί, ενώ και ο Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι εάν, σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν πρέπει να διαβαστεί (εφόσον δεν είναι κοινή) να μην διαβαστεί. Παρ’ όλες τις αντιδράσει ο κ. Τορέ άρχισε να την διαβάσει και τότε οι «βουλευτές» των δύο αυτών κομμάτων, αποχώρησαν από την αίθουσα για να επιστρέψουν μόλις η ανάγνωση ολοκληρώθηκε και ν’ αρχίσει μια έντονη αντιπαράθεση.
 
Πρώτος έλαβε τον λόγο ο Σερντάρ Ντενκτάς λέγοντας πως εφόσον δεν επρόκειτο για κοινή δήλωση, ήταν λάθος να διαβαστεί από το βήμα της ολομέλειας. «Είμαι από τους συνυπογράφοντες αλλά το να αναγνωσθεί η δήλωση των τεσσάρων κομμάτων ως δήλωση της ΄΄βουλής΄΄ είναι πολύ μεγάλος λάθος. Μας ξεφτίλισε, μας έκανε ρεζίλι αυτό μπροστά σε όλη την κοινή γνώμη». Σύμφωνα με τους κανονισμούς της «βουλής», είπε, δεν έπρεπε να διαβαστεί αυτή η δήλωση των τεσσάρων κομμάτων αλλά αυτό έγινε. Είπαμε να βγάλουμε τα φρύδια μας και βγάλαμε τα μάτια μας (σσ: έκφραση όπως το βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας). Τα κόμματα που δεν υπέγραψαν θεώρησαν ότι τους έφεραν προ τελεσμένων. Το κείμενο δεν έτυχε διαβούλευσης».
 
Απευθυνόμενος προς το ΚΕΕ, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι το κόμμα τους έφερε κάτι και τους έδειξε και ο ίδιος είπε εντάξει. «Μετά;» συνέχισε, έρχεστε και πετάτε τη βόμβα μέσα στη «βουλή». Η «βουλή», είπε, έχει εκπροσώπους όλου του «λαού» και ζήτησε να βρουν ένα τρόπο να είναι ένα κείμενο που θα υπογράψουν και τα έξι κόμματα κι αν είναι δυνατόν και ο Τ/κ ηγέτης. Αν όχι, είπε, τότε τα τέσσερα κόμματα να πάνε στην αίθουσα δηλώσεων της «βουλής» και να το διαβάσουν.
 
Για να μην μεταδοθούν λανθασμένα τα όσα έγιναν στη «βουλή» από τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως είπε, ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί ζήτησε να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Ανέφερε ότι χθες όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει στο εν λόγω κείμενο, με το ΡΤΚ και το ΚΚΔ να διαφοροποιούνται σε κάποιες λέξεις και ζήτησε όλα τα κόμματα να καθίσουν να συζητήσουν ένα κοινό κείμενο.
 
Ο «βουλευτής» του ΚΚΔ, Ζεκί Τσελέρ ανέφερε ότι χθες το κόμμα του στήριξε το κείμενο και εξέφρασε στήριξη στην επιχείρηση της Τουρκίας, αλλά μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση του ΚΕΕ, η κατάσταση έχει αλλάξει. Παρ’ ότι ο Τ/κ ηγέτης, συνέχισε, βγήκε με νέα γραπτή δήλωσε και ξεκαθάρισε την κατάσταση, το ΚΕΕ τον επικρίνει και λέει ότι δεν τους αντιπροσωπεύει. «Εμείς δεν θα παίξουμε το παιχνίδι του ΚΕΕ», πρόσθεσε, στο να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είναι ενάντια στην τουρκική επιχείρηση στην Συρία ή ενάντια στον Τ/κ ηγέτη.
 
Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν εξέφρασε λύπη για τα όσα συνέβησαν και την εικόνα που δημιουργούν στην κοινωνία. «Να μην δημιουργούμε μέτωπα είπαμε και δέστε σε τι χάλι ήρθαμε. Είμαι πολύ λυπημένος γι’ αυτό». Ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι σήμερα το πρωί δέχθηκε τηλεφώνημα από το ΚΚΔ και του λέχθηκε ότι μετά την χθεσινή απόφαση του ΚΕΕ δεν θα υπογράψουν την κοινή δήλωση. Από τις 9 το πρωί, συνέχισε, ο ίδιος ήταν στη «βουλή» και 3 ώρες προσπαθούσε με «βουλευτές» του ΚΕΕ να βρουν λύση. Χωρίς να τους δοθεί καμιά πληροφόρηση ή ένδειξη, η δήλωση των τεσσάρων διαβάστηκε, ανέφερε σημειώνοντας ότι από το βήμα της «βουλής» διαβάζονται μονό τα κοινά για όλους ανακοινωθέντα.
 
«Καλώ όλους μας να σκεφτούμε λογικά. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποιος που να σκέφτεται διαφορετικά από του να ολοκληρωθεί το συντομότερο αυτή η επιχείρηση (της Τουρκίας στη Συρία), με τις λιγότερες απώλειες και με επιτυχία. Από το πρωί προσπαθούμε να λύσουμε από κοινού αυτό το θέμα (της κοινής δήλωσης). Εάν σκέφτεστε να αποσυρθεί αυτή (που αναγνώσθηκε) και να εργαστούμε για μια κοινή, ας το κάνουμε. Αλλιώς ο καθένας να κάνει τη δική του δήλωση».
 
Ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι είπε επίσης ότι υπήρξε συναντίληψη για το περιεχόμενο της κοινής δήλωσης και επέκρινε τον Ζορλού Τορέ, λέγοντας ότι δεν ήταν σωστό το ότι συνέχισε την ανάγνωση του κειμένου παρά τις αντιδράσεις, και αφού και ο Σερντάρ Ντενκτάς, που είχε υπογράψει το κείμενο, ήδη αποχώρησε από την αίθουσα διαμαρτυρόμενος.
 
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να μείνουν σιωπηλοί στις δηλώσεις Ακιντζί και υπενθύμισε ότι από την Κυριακή είχε ζητήσει να συγκληθεί η «βουλή». Η απόφαση του κόμματός του, είπε, δεν έχει καμία σχέση με τη συζήτηση στη «βουλή».
 
Η «χώρα» είπε έχει ζημιώσει από τα όσα έγιναν και το πρόβλημα δεν το δημιούργησε εκείνος αλλά δεν θα μπορούσε να μείνει και σιωπηλός. «Αυτό αρμόζει στις δημοκρατικές αντιλήψεις. Εμείς ως κόμμα ανακοινώσαμε τα αισθήματά μας».
 
Απαντώντας στην παρέμβαση του «βουλευτή» του ΚΚΔ, Χουσείν Σγκολεμλί ότι κάνει διαχωρισμούς, ο Ερσίν Τατάρ απάντησε από το βήμα της ολομέλειας ότι διαχωρισμό και πόλωση προκαλεί ο Τ/κ ηγέτης. Ο κ Αγκολεμλί του απάντησε από τη θέση του ότι δεν μπορεί να κάνει αυτά που κάνει για χάρη των «εκλογών» για να απαντήσει και πάλι ο Τατάρ ότι αυτός που έκανε τις δηλώσεις (σσ: ο Μουσταφά Ακιντζί) το έκανε τις «εκλογές», για χάρη των ψήφων του ΡΤΚ, όπως είπε.
 
Τον λόγο έλαβε και πάλι ο πρόεδρος του ΡΤΚ καλώντας όλους να χαμηλώσουν τους τόνους και να εργαστούν για να μπορέσει να υπάρξει ένα κοινό ανακοινωθέν.
 
Συνέντευξη Τύπου του ΚΚΔ

Της επεισοδιακής ολομέλειας ακολούθησε συνέντευξη Τύπου των «βουλευτών» του ΚΚΔ Ζεκί Τσελέρ και Χουσείν Αγκολεμλί στην αίθουσα δηλώσεων της «βουλής». Ο κ. Τσελέρ ανέγνωσε ανακοίνωση του κόμματός του τόσο για τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, όσο και για τις επιθέσεις εναντίον του κ. Ακιντζί και τα περί κοινού ανακοινωθέντος της «βουλής».
 
Εκφράζουμε σεβασμό στην ισχυρή βούληση της Τουρκία στο όνομα της ασφάλειας και της εδαφικής της ακεραιότητας, σημειώνοντας ότι παράλληλα με αυτό η ευρύτερη περιοχή έχει ανάγκη από μια ειρηνική και πιο ανθρώπινη ζωή, υποδεικνύοντας ότι για χιλιάδες χρόνια Τούρκοι, Κούρδοι, Αραβες, Ελληνες και όλοι οι αρχαίοι λαοί ένωσαν τις τύχες τους για την δημιουργία βάσης για γαλήνη και ειρήνη.
 
Η τρομοκρατία στην Τουρκία που υπάρχει εδώ και χρόνια πρέπει επιτέλους να τερματισθεί, σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτό είναι καθήκον όλων των λαών στην περιοχή.
 
 Ο κ. Τσελέρ αναφέρθηκε στη συνέχεια σε πολιτική ανωμαλία στην τ/κ κοινότητα λέγοντας ότι από την αρχή της χρονιάς υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια «ρύθμισης» της δημοκρατικής βούλησης και πίσω από κλειστές πόρτες γίνονται πολιτικές μηχανορραφίες. Εκανε δε λόγο για επικίνδυνο παιχνίδι που παίζεται.
 
Αναφέρθηκε επίσης σε προσπάθεια απομάκρυνσης από την λύση της διζωνικής, δικοινοτικής, ομοσπονδίας που είναι η ισχυρή βούληση των Τ/κ, και στήριζε η τετρακομματική «κυβέρνηση», όπως και το να σταθούν οι Τ/κ στα πόδια τους. «Γίνεται μια προσπάθεια, αντί οι Τ/κ να καθορίζουν οι ίδιοι την μοίρα τους, να τους βάλουν σε συγκεκριμένα πολιτικά καλούπια».
 
Ο Ζεκί Τσελέρ έκανε λόγο για σκόπιμη διαστρέβλωση των δηλώσεων Ακιντζί και προσπάθεια λιντσαρίσματος που δεν στρέφεται μόνο εναντίον του ίδιου, αλλά ολόκληρου του «λαού». Πρόσθεσε πως από την πρώτη μέρα που σχημάτισαν «κυβέρνηση» τα κόμματα ΚΕΕ και ΚΛ προσπάθησαν σκόπιμα να δημιουργήσουν κρίσεις με τον Τ/κ ηγέτη, αλλά αυτή τους η προσπάθεια προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου γιατί έβλαψε τους «θεσμούς» του «κράτους».
 
Χθες το βράδυ, είπε ο κ. Τσελέρ, αξιολόγησε την απόφαση του ΚΕΕ, το οποίο σαν να μην υπάρχει άλλο πρόβλημα στη «χώρα» κάλεσε τον Τ/κ ηγέτη να παρατήσει τα καθήκοντα του διαπραγματευτή και αυτό φανέρωσε την κρυφή – όπως είπε – ατζέντα που έχει το κόμμα αυτό. Ενώ εντός Νοεμβρίου προγραμματίζεται μια τριμερής συνάντησης, το να προκαλούν τεχνητά τέτοιο θέμα δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο από το να αποδυναμώνει τη θέση των Τ/κ.
 
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, είπε, θεωρούν ότι αυτή η κοινή ανακοίνωση προσκομίσθηκε στην «βουλή» ως κίνηση ρεβανσισμού ενάντια στον Τ/κ ηγέτη και του κόσμου που τον στηρίζει  και γι’ αυτό δεν πρόκειται να υπογράψουν τέτοιο ή παρόμοιο κείμενο.
 
Καλούν ανέφερε ως ΚΚΔ, τον «λαό» να είναι ήρεμος και να σταματήσουν άμεσα οι ενέργειες που προκαλούν πόλωση και χάος.

article 1