Αλληλεγυή: Δεν πιστεύουμε στους όρους αναφοράς

"Δεν πιστεύουμε στους Όρους Αναφοράς που φαντασιώνεται η κυπριακή κυβέρνηση"

Ανακοίνωση εξέδωσε το κόμμα Αλληλεγυή σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο ΥΠΕΞ εν όψει της άτυπης τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός των Εξωτερικών εν όψει της «άτυπης» τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο, ορθά υπενθύμισε ότι «ένα παρόμοιο δείπνο στη Νέα Υόρκη στις 4 Ιουνίου του 2017 οδήγησε στη πενταμερή διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά».

Του υπενθυμίζουμε ότι σε ένα παρόμοιο δείπνο που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα την 1η Δεκεμβρίου 2016 στο Λήδρα Πάλας, ήρθησαν οι ρηξικέλευθες θέσεις Αναστασιάδη ότι δεν επανέρχεται στις συνομιλίες αν δεν αποχωρήσει το «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή ΑΟΖ, και τελικά αποδεχθήκαμε την 1η πενταμερή της Γενεύης και γυρίσαμε στις συνομιλίες σαν βρεγμένες γάτες.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά ως Ελληνοκυπριακή πλευρά θα πάμε «χαλαρά» σε ένα «άτυπο δείπνο», χωρίς ποτέ να έχει εξηγηθεί τι σημαίνει η συγκεκριμένη ορολογία. Από τη στιγμή δε που στόχος της κυβέρνησης Αναστασιάδη σε αυτό το «άτυπο» αλλά κρισιμότατο δείπνο είναι η συνέχιση της διαδικασίας του Κυπριακού από το καταστροφικό σημείο που διακόπηκε στο Κραν Μοντανά, πολύ φοβόμαστε ότι το «ράπισμα» θα είναι άνευ προηγουμένου.

Δεν πιστεύουμε ούτε στους Όρους Αναφοράς που φαντασιώνεται η κυπριακή κυβέρνηση, ούτε ότι υπάρχει δυνατότητα σε μια πενταμερή να κερδίσουμε το οτιδήποτε. Απλώς θα χάσουμε και άλλα, διότι πάμε στις συνομιλίες με πολύ χειρότερους όρους από ότι στο παρελθόν, και διότι κανένα μέτρο δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

 
14489
Thumbnail