Άμεση αντίδραση ΑΚΕΛ για την εκλογή Τατάρ

«Αρνητική εξέλιξη», χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ την εκλογή Ταταρ

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ, μετά  την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των «προεδρικών εκλογών» στα κατεχόμενα, όπου οι τουρκοκύπριοι επέλεξαν τον Ερσίν Τατάρ για ηγέτη τους.

Με σχετική ανακοίνωση το ΑΚΕΛχαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη την εκλογή του Τατάρ, έχοντας υπόψη τις θέσεις του στο Κυπριακό.

Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ επισημαίνει πως η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να μείνει προσηλωμένη και συνεπής στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, ενόψει του γεγονότος ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ αρκετές φορές έχει επαναλάβει την πρόθεσή του να αναλάβει προσπάθεια για αναζωογόνηση των διαπραγματεύσεων .

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ:

Η εκλογή Τατάρ στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας συνιστά αρνητική εξέλιξη, έχοντας υπόψη τις θέσεις του στο Κυπριακό. Ανεξαρτήτως τούτου, ενόψει του γεγονότος ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ αρκετές φορές έχει επαναλάβει την πρόθεσή του να αναλάβει προσπάθεια για αναζωογόνηση των διαπραγματεύσεων, η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να μείνει προσηλωμένη και συνεπής στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

>>>Δείτε ακόμη: Νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων ο Ερσίν Τατάρ

Το ΑΚΕΛ θα προβεί σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα κατεχόμενα.

 
14489
Thumbnail