Αναβάθμιση της σύνδεσης στο διαδίκτυο 437 σχολείων

Τι ανακοίνωσε το ΥΠΠΑΝ

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωσή της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ενημερώνει ότι προχωρά στο έργο της αναβάθμισης της σύνδεσης στο Διαδίκτυο 437 σχολείων σε όλη την Κύπρο, αντιμετωπίζοντας την ενίσχυση της διαδικτυακής υποδομής στα σχολεία ως έργο ύψιστης προτεραιότητας.
 
Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι για την υλοποίηση του έργου απαιτούνται σε αρκετές περιπτώσεις εργασίες ανάπτυξης νέου οπτικού δικτύου, καθώς και αναβάθμιση του τερματικού εξοπλισμού.

Έχοντας μέχρι σήμερα ολοκληρώσει την αναβάθμιση σε 81% των σχολείων, η ΑΤΗΚ σημειώνει ότι παρά το ότι το έργο είναι πολύ μεγάλο σε έκταση, πολυπλοκότητα και απαιτήσεις, το εγχείρημα θα ολοκληρωθεί εντός του μηνός.  
 
Η αναβάθμιση της διασύνδεσης των σχολείων έγινε στη βάση των λειτουργικών αναγκών, όπως αυτές εκτιμήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και γι’ αυτό τον λόγο δόθηκε προτεραιότητα και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πρώτα στα λύκεια και τις τεχνικές σχολές που λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση στο προηγούμενο χρονικό διάστημα και είχαν αυξημένες ανάγκες, προσθέτει η ανακοίνωση.

Εντούτοις, σημειώνει ότι υπό το φως της εμπειρίας αυτών των ημερών και αναλόγως αναγκών που διαμορφώνονται, το ΥΠΠΑΝ μπορεί να ζητήσει από την ΑΤΗΚ να προχωρήσει σε περαιτέρω αναβάθμιση για ορισμένα σχολεία.

Τέλος, αναφέρει ότι για τον σκοπό αυτό διατέθηκε κονδύλι ύψους πέραν των 500 χιλιάδων ευρώ για φέτος, ενώ προσθέτει ότι το επιπρόσθετο ετήσιο κόστος συνδρομής θα είναι 164 χιλιάδες ευρώ, με την ετήσια συνδρομή να φτάνει σε ύψος 430 χιλιάδων ευρώ.

(ΚΥΠΕ)