Ανάκληση προσωπικού στην Πυροσβεστική

Πλημμυρισμένοι κεντρικοί δρόμοι σε Στρόβολο και Λευκωσία - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που πέφτουν από το πρωί στην Κύπρο. 

Δείτε βίντεο από το κέντρο Στροβόλου:

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ανταποκρίθηκε σε 30 κλήσεις στη Λευκωσία με αυξητική τάση. ''Βοηθήσαμε μέχρι στιγμής στις 15 περίπου περιπτώσεις με 5 συνέργεια  τα οποία ασχολούνται με αντλήσεις ομβρίων υδάτων από οικείες, υπόγεια υποστατικών ανοίγματα οχετών όμβριων υδάτων σε δρόμους ρυμουλκήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες που παγιδεύτηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων.   Γίνεται ανάκληση προσωπικού και ενημερώνεται η Πολιτική Άμυνα για βοήθεια'' . (Ενδεικτικά τα βίντεο από κεντρικούς δρόμους στην Έγκωμη)

Στη Λεμεσό η πυροσβεστική δέχτηκε 3 κλήσεις για βοήθεια (1 άντληση ομβρίων υδάτων από υποστατικό, 2 καμία ενέργεια λόγω χαμηλής στάθμης νερού).

Η ΕΜΑΚ δέχτηκε 5 κλήσεις (αντλήσεις ομβρίων υδάτων από οικίες, γηροκομείο και κρατητήρια Μεννόγειας.).

Παράλληλα η αστυνομία εξέδωσε πριν από λίγο έκτακτες ανακοινώσεις για κλείσιμο δρόμων και επικίνδυνους δρόμους

Αναλυτικά:

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν σε όλη την Κύπρο και των προβλημάτων που παρουσιάζονται, ειδικότερα στο οδικό δίκτυο της Λευκωσίας και στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, προτρέπονται οι οδηγοί ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας τους αναμμένα.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούν σε ολόκληρη την Κύπρο, παρατηρείται συσσώρευση νερού στους αυτοκινητόδρομους, με αποτέλεσμα να καταστούν επικίνδυνοι. 

Καλούμε τους οδηγούς είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Λόγω βαριάς χιονόπτωσης, ο δρόμος Προδρόμου – Τροόδους είναι ΚΛΕΙΣΤΟΣ για όλα τα οχήματα. Οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους και Πλατρών – Τροόδους, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι δρόμοι στην περιοχή Τροόδους έχουν καταστεί επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών, ενώ λόγω πυκνής ομίχλης, η ορατότητα είναι μηδενική.

Η οδός Αλεξανδρουπόλεως, παρά τον χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου Στροβόλου και η οδός Ευθρού Σταυρού, έχουν κλείσει για την κυκλοφορία λόγω υπερχείλισης του Πεδιαίου ποταμού.

offsite.com.cy / ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ/FACEBOOK

 
27343