Ανακοινώθηκε το unlock της Κύπρου - Τι ανοίγει και πότε

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τις αποφάσεις του Υπουργικού για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό / Αναλυτικά

Την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σφράγισε κατά την σημερινή (27/1) του συνεδρίαση το Υπουργικό Συμβούλιο και που θα ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου

>>> Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι αλλάζει από την 1η Φεβρουαρίου - Απαντήσεις σε 19 ερωτήματα <<<

Την στρατηγική αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων επεξεργάστηκε τις προηγούμενες μέρες η αρμόδια διυπουργική Επιτροπή και παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβουλίου ο κ. Ιωάννου.  

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μαζί με τον Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Κωνσταντίνος Τσιούτης, προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων αποφάσεων, οι οποίες ξεκινούν την 1η Φεβρουαρίου και 8 Φεβρουαρίου , σημειώνοντας πως η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει με αργά βήματα.  

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός η μετακίνηση με SMS θα συνεχίσει να ισχύει. Παράλληλα, θα προστεθεί η επιλογή 9 στα SMS για επισκέψεις σε κουρεία, κομμωτήρια, και ινστιτούτα αισθητικής, ενώ εντός της ημέρας θα δοθούν λεπτομέρειες για την επιλογή στα SMS για επισκέψεις σε οικίες συγγενικών προσώπων. Να σημειώσουμε πως με το νέο Διάταγμα θα απαγορευθεί και η μετακίνηση στα μονοπάτια της φύσης

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις: 

Από τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, τίθενται σε εφαρμογή τα εξής:

1.    Επαναλειτουργία κουρείων, κομμωτηρίων, ινστιτούτων αισθητικής.
2.    Αύξηση από 25% σε 50% του ποσοστού του προσωπικού που μπορεί να έχει φυσική παρουσία στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υπηρεσιών, χωρίς ελάχιστο και μέγιστο αριθμό ατόμων.
3.    Απαγόρευση συναθροίσεων σε οικίες, με εξαίρεση την επίσκεψη μέχρι δύο (2) ατόμων, νοουμένου πρόκειται για συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού.

Από τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, τίθενται επιπλέον σε εφαρμογή τα ακόλουθα:

1.    Επαναλειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων και της Γ’ Τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.
2.    Επαναλειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.
3.    Επαναλειτουργία πρακτορείων τυχερών παιγνίων, μόνο για σκοπούς συμπλήρωσης του δελτίου, χωρίς τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων.
4.    Επαναλειτουργία μουσείων και άλλων αρχαιολογικών χώρων.
5.    Η Θεία Λειτουργία στους χώρους θρησκευτικής λατρείας τελείται με την παρουσία πιστών με μέγιστο αριθμό προσώπων μέχρι 50 άτομα, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 
6.    Αύξηση αριθμού ατόμων για επισκέψεις σε οικίες, σε τέσσερα (4) άτομα.

Περαιτέρω διευκρινίσεις που μπορεί να προκύψουν επί της εφαρμογής των μέτρων, θα δοθούν εντός της ημέρας, σημείωσε ο Υπουργός Υγείας. 

Διαβάστε επίσης:

Δείτε σε βίντεο τις ανακοινώσεις:

Η Brief σας μετέφερε λεπτό προς λεπτό όλες τις αποφάσεις: 

As it Happened

 
22370