Αναστασιάδης: Στηρίζω Αβέρωφ και δεν σχολιάζω άλλο

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την εξαγγελία Χριστοδουλίδη

Σε γραπτή δήλωση προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας και του Νίκου Χριστοδουλίδη

>>> Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ: Ο Νίκος ως υποψήφιος αντιπολίτευσης χαλά την πορεία χώρας <<<

Όπως αναφέρει ο ΠτΔ θα αποφύγει εμπλοκή σε δημόσιες αντιπαραθέσεις προεκλογικού χαρακτήρα, υπενθυμίζοντας ωστόσο πως ως πολίτης και επί σειρά ετών ηγετικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού έχει δημόσια εκφράσει την πλήρη υποστήριξη του προς την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου, προέδρου του ΔΗΣΥ. 

Διαβάστε αυτούσια τη δήλωση του ΠτΔ: 

«Ενόψει των διαφόρων εξαγγελιών και/ή αποφάσεων των πολιτικών δυνάμεων για τις προεδρικές εκλογές του 2023 επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

Δεν πρόκειται να σχολιάσω θετικά ή αρνητικά αποφάσεις είτε κομμάτων είτε προσωπικοτήτων που ενδιαφέρονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας
 Ως ενεργός πολίτης και επί σειρά ετών ηγετικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού έχω δημόσια εκφράσει την πλήρη υποστήριξη μου προς την υποψηφιότητα του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, προέδρου του ΔΗΣΥ, αναγνωρίζοντας τόσο τις ηγετικές του ικανότητες όσο και την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας της ιστορικής παράταξης.

Θέλω να επαναλάβω πως διαφυλάσσοντας τον θεσμικό μου ρολό θα αποφύγω εμπλοκή σε δημόσιες αντιπαραθέσεις προεκλογικού χαρακτήρα».

 
27368