Συνεχίζεται η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Βρισκόμαστε στο μέσο μιας φιλόδοξης και ιδιαίτερα ελπιδοφόρας (εκπαιδευτικής) μεταρρύθμισης, που είναι σε εξέλιξη, είπε ο νέος Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, προσθέτοντας ότι «θα την συνεχίσουμε».
 
Σε ειδική τελετή, στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), ο κ. Προδρόμου παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου από τον απερχόμενο Υπουργό, Κώστα Χαμπιαούρη.

>>>Διαβάστε επίσης - Τι έγινε κατά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών (ΦΩΤΟΣ)<<<
 
Ο κ. Προδρόμου, μιλώντας κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου είπε ότι πάντα οι φιλόδοξες αλλαγές συναντούν και αντιστάσεις, παρουσιάζουν στο δρόμο και προβλήματα που πρέπει να λύσουμε.

>>> ΌΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<
 
«Επειδή όμως γνωρίζω τα προηγούμενα και τις μεγάλες και πολύ φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε ο μέχρι τώρα Yπουργός, ο φίλτατος Κώστας Χαμπιαούρης, θα πω από την πρώτη στιγμή ότι αν υπήρξε άλλη εντύπωση, είναι λάθος. Οι εκπαιδευτικοί είναι όχι απλώς οι συνεργάτες μας, αλλά οι πρωταγωνιστές για ένα καλύτερο μέλλον και τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου, την οποία θέλουμε και στην οποία η διακυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη αποσκοπεί. Πρέπει και θέλουμε να δουλέψουμε μαζί τους και να τους δούμε να πρωταγωνιστούν σε προοδευτικές αλλαγές», πρόσθεσε.
 
Όπως είναι φυσικό, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, υπάρχουν ανάμεσά στους εκπαιδευτικούς διάφορες αντιλήψεις, ευαισθησίες, ιδεολογικές κατευθύνσεις και πολιτικές τάσεις.
 
«Αλλά για το Υπουργείο και την Κυβέρνηση είναι όλοι εξίσου οι εκπαιδευτικοί μας. Οι δάσκαλοι στους οποίους το κράτος και η κοινωνία εμπιστευόμαστε το μέλλον και την ελπίδα του τόπου μας. Προβάλλεται, αναπόφευκτα και η συνδικαλιστική υπόσταση. Δεν θα την παραγνωρίσουμε, αλλά ούτε και μπορεί ποτέ να τους περιορίσουμε, στο σύνολό τους, μόνο στην συνδικαλιστική υπόθεση. Πρέπει να συζητήσουμε, να τους ακούσουμε, να προβληματιστούμε μαζί. Με συνείδηση όμως ότι επείγουν και πρέπει να έχουμε αποτελέσματα. Όχι για την Κυβέρνηση, αλλά για το δημόσιο σχολείο. Οι μαθητές και οι σπουδαστές ιδιαίτερα οι οργανωμένοι που προβάλλουν φιλοσοφικές αγωνίες και ακόμα πολιτικές κατευθύνσεις; Τους ακούμε, αλλά δεν θα κάνουμε διάκριση. Όπως και να έχει, είναι τα παιδιά μας», συμπλήρωσε.
 
Όπως είπε ο κ. Προδρόμου, όλοι οι μαθητές για το Υπουργείο και την Κυβέρνηση είναι «τα παιδιά μας, που πρέπει βέβαια να φροντίσουμε, αλλά να ακούσουμε με προσοχή και υπομονή, όλους».
 
«Και περιμένουμε, επειδή η φάση που ζουν οι νέοι μέσα από τον ενθουσιασμό αλλά και τις αγωνίες, είναι μύηση στην ωριμότητα,  περιμένουμε και από τους μαθητές να αντιληφθούν ότι όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούμε, ο καθένας στο ρόλο του, και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θα επαναλάβω βεβαίως αυτό που πολύ σωστά και δίκαια υπενθυμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Την ευθύνη και αρμοδιότητα της εκπαιδευτικής πολιτικής, στη βάση του προγράμματος που εγκρίθηκε από τους πολίτες, την έχει ο Πρόεδρος και η Κυβέρνησή του», σημείωσε.
 
Χωρίς βέβαια να ξεχνάμε, είπε ο κ. Προδρόμου, ότι στην τελική έκβαση και την υλοποίηση αυτής της πολιτικής ρόλο έχει και ο νομοθέτης, η Βουλή των Αντιπροσώπων.
 
«Έχοντας και αυτό κατά νου, πάλι θα μπούμε σε διάλογο, θα ακούσουμε, θα εντοπίσουμε από κοινού ζητήματα και όπου χρειάζεται, θα διορθώσουμε. Αλλά θα προχωρήσουμε μπροστά, θα εφαρμόσουμε και τους νόμους. Δεν θα μείνουμε αδρανείς με την οικειότητα προβλημάτων για τα οποία μπορεί και να πούμε ότι ΄δεν φταίμε εμείς, αλλά τα συσσώρευσαν ο χρόνος και οι καιροί΄», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον τιμητικό διορισμό και την εμπιστοσύνη.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

«Είναι πραγματικά τιμή, όσο και βαριά υποχρέωση, βεβαίως, να μου ανατίθεται να υλοποιήσω την κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Αλλά όπως πρόσφατα θεσπίστηκε και σε θέματα αθλητισμού και νεολαίας. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες, συναισθανόμενος ταυτόχρονα και την υποχρέωση σε όλους αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εργάζονται, ζουν και εμπλέκονται στο στοίχημα για καλύτερη εκπαίδευση, για την ποιότητα στο δημόσιο σχολείο, πρωτίστως», πρόσθεσε. 
 
Ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε τον τέως Υπουργό Παιδείας και επανέλαβε την εκτίμηση του για την προσπάθεια που κατέλαβε ο Κώστας Χαμπιαούρης, «σε ένα αρκετά δύσκολο περιβάλλον γιατί έπρεπε να φέρει σε πέρας ριζικές αλλαγές με πολύ μεγάλη σημασία».
 
«Θα προσπαθήσω να συνεχίσω ακριβώς το έργο στις γραμμές που ήδη έχουν χαραχτεί. Γνωρίζω τις αντιξοότητες. Γνωρίζω τα εμπόδια. Αλλά μαζί γνωρίζω και την αγωνία και την επιθυμία όλων μας. Είτε είμαστε γονείς που αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Είτε οι τόσες χιλιάδες εκπαιδευτικοί, σε όλες τις βαθμίδες, που επέλεξαν το δύσκολο δρόμο και το λειτούργημα αυτό, όχι μόνο για βιοπορισμό αλλά και από έμπνευση, πεποίθηση, ευγενή ελπίδα. Είτε ακόμα γιατί, άλλοι, είναι ευσυνείδητοι πολίτες που αντιλαμβάνονται το ρόλο που παίζει η εκπαίδευση και που πρέπει να παίζει, και νοιάζονται για το μέλλον της», ανέφερε.
 
Ο κ. Προδρόμου είπε πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με το εκλεκτό επιτελείο του Υπουργείου Παιδείας, με τον Γενικό Διευθυντή, και με όλους τους άλλους που στελεχώνουν το Υπουργείο.
 
Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου στον κ. Προδρόμου, ο απερχόμενος Υπουργός, Κώστας Χαμπιαούρης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει στο πρόσωπο του.
 
«Σήμερα παραδίδω το χαρτοφυλάκιο στον νέο Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου και του εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Είμαι σίγουρος ότι θα εργαστείτε με συνέπεια και αφοσίωση για την υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αλλά και την περαιτέρω προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής γύρω από ποικίλα και σημαντικά θέματα της παιδείας, του πολισμού, του αθλητισμού και της νεολαίας», σημείωσε.

>>>Διαβάστε επίσης - Μεταρρύθμιση ΤΑ και μεταναστευτικό οι προκλήσεις του νέου ΥΠΕΣ<<<
 
Ο κ. Χαμπιαούρης ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή για την αγαστή συνεργασία, καθώς και τους Διευθυντές των Τμημάτων, τους λειτουργούς, το προσωπικό του ΥΠΠΑΝ, καθώς και τους εταίρους.
 
«Αγαπητέ φίλε Πρόδρομε, σου εύχομαι και πάλι κάθε επιτυχία. Είμαι σίγουρος ότι όλοι εδώ στο Υπουργείο θα στηρίξουν τις προσπάθειες σου για υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε.   
 
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Μάριος Παναγίδης, μιλώντας εκ μέρους του προσωπικού του Υπουργείου είπε: «Να σας καλωσορίσουμε κύριε Υπουργέ με λίγα λουλούδια από το προσωπικό του Υπουργείου και να σας ευχηθούμε ότι καλύτερο στο νέο σας ρόλο και να είστε βέβαιος ότι θα σας στηρίξουμε όσο το δυνατό καλύτερα για να εφαρμόσετε τις πολιτικές σας».
 
Απευθυνόμενος προς τον κ. Χαμπιαούρη, ο κ. Παναγίδης είπε: «Ευχαριστούμε τον τέως Υπουργό Παιδείας, τον αγαπητό φίλο, Κώστα Χαμπιαούρη. Να του ευχηθούμε ότι καλύτερο στη νέα του πορεία. Είμαι βέβαιος ότι και από το νέο μετερίζι, που θα αναλάβει αύριο, θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας και θα συνεχίσουμε την αγαστή συνεργασία που είχαμε έστω και αυτό το μικρό διάστημα και στα νέα του καθήκοντα».   

(ΚΥΠΕ)

 
4776
Thumbnail

Ο μόνος δρόμος για να έχει η πατρίδα μας προοπτική  και μέλλον είναι ο έντιμος συμβιβασμός που προνοείται από το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, ανέφερε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας πως σήμερα, οι δύο ηγέτες πρέπει να συμπεριφερθούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα, ν` αναλάβουν πρωτοβουλίες και να απευθυνθούν στο λαό με ειλικρίνεια.
 
Σε ομιλία του στο  μνημόσυνό του δολοφονηθέντος από την ΕΟΚΑ Β`,  Αντώνη Ανδρονίκου, που τελέστηκε στην εκκλησία Αρχ. Μιχαήλ, στην Παρεκκλησιά, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως ο μόνος δρόμος για να έχει η πατρίδα μας προοπτική  και μέλλον είναι ο έντιμος συμβιβασμός που προνοείται από το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού.

ad1mobile

>>>Διαβάστε επίσης - Brief Debate: Η παραμονή Άντρου στην ηγεσία του ΑΚΕΛ <<<
 
"Δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε ούτε με την κατοχή, ούτε με τον ιμπεριαλισμό", είπε και πρόσθεσε ότι "αυτό που επιδιώκουμε είναι έντιμος συμβιβασμός με τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας".
 
Θέλουμε, συνέχισε, οι επόμενες γενιές να ζήσουν στην χώρα μας ειρηνικά, σε συνθήκες ασφάλειας, με διασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες τους και υπογράμμισε ότι "η Κύπρος θα σωθεί αν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε λύση  που θα μας απαλλάσσει από την κατοχή, λύση ΔΔΟ στην οποία θα κατοχυρώνονται και θα διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες όλων των κυπρίων πολιτών".
 
Το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του, αποτιμά θετικά το γεγονός ότι στην πρόσφατη συνάντηση στο Βερολίνο ο στόχος λύσης επαναβεβαιώθηκε και ενώπιον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
 
 "Επίσης θετικά αποτιμούμε το γεγονός ότι η βάση πάνω στην οποία θα γίνουν οι συνομιλίες, οι όροι αναφοράς, θα αποτελούνται από την Κοινή Διακήρυξη της 11ης Φεβρουαρίου του 2014, τις συγκλίσεις τις οποίες έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα και το Πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα της 30ης του Ιούνη", συμπλήρωσε.
 
Την ίδια ώρα, υπέδειξε, ότι "όλα αυτά είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους φλέρταραν με άλλες ιδέες και άλλους δρόμους" και εξέφρασε τη θέση πως "χάθηκαν δυόμιση πολύτιμα χρόνια από το Κραν Μοντανά μέχρι σήμερα".
 
Διαμήνυσε δε ότι, τώρα οι δύο ηγέτες πρέπει να συμπεριφερθούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα, ν` αναλάβουν πρωτοβουλίες και να απευθυνθούν στο λαό με ειλικρίνεια και πως "ο κόσμος έχει κουραστεί να απογοητεύεται, έχει απελπιστεί να περιμένει".
 
Ο Άντρος Κυπριανού σημείωσε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η  Τουρκία έχει συγκεκριμένο στόχο, να επιτύχει τη διχοτόμηση της Κύπρου και ότι, ο δικός μας στόχος πρέπει να είναι η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου.
 
"Ο δικός μας στόχος είναι να ανατρέψουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς και αυτό θα το πετύχουμε μόνο όταν καταφέρουμε να λύσουμε το Κυπριακό στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου", είπε και πρόσθεσε πως, αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους και στη διεθνή κοινότητα, ότι η ευθύνη δεν θα βαραίνει εμάς αλλά αποκλειστικά την Τουρκία.

Λέγοντας ότι ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος και δεν θα είναι "στρωμένος με ροδοπέταλα", ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε πως χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια, καθαρό μυαλό, αποφασιστικότητα και ξεκάθαρο στόχο, και ότι είναι, όμως, ένας δρόμος που απαιτείται να βαδίσουμε αν θέλουμε να δικαιώσουμε τη θυσία των ηρώων μας.

ad2mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Αναφερόμενος στη θυσία του Αντώνη Ανδρονίκου, είπε πως οι δολοφόνοι του, μπορεί να μην δικάστηκαν ποτέ, "καταδικάστηκαν όμως από το θρήνο των χαροκαμένων μανάδων, από την οργή αυτών που έμειναν πίσω και ήπιαν το πικρό ποτήρι του πολέμου και της προσφυγιάς".
 
"Είναι μέχρι σήμερα καταδικασμένοι στη συνείδηση κάθε κύπριου πατριώτη που κοιτάζοντας τον Πενταδάχτυλο μονολογεί ανάθεμα τους αίτιους, είναι μέχρι σήμερα καταδικασμένοι στη συνείδηση μας την ώρα που οι αγνοούμενοι μας επιστρέφουν ως λείψανα μέσα σε κουτάκι", είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης

article 1