Ανησυχία Άντρου για τακτική Αναστασιάδη ενόψει Πενταμερούς

Ανησυχίες για τις τουρκικές θέσεις αλλά και την τακτική του Προέδρου, εκφράζει ο ΓΓ ΑΚΕΛ ενόψει Πενταμερούς

Ανησυχίες τόσο τις απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις για λύση δύο κρατών όσο και τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιχειρεί να αντιμετωπίσει την τουρκική αδιαλλαξία, εξέφρασε ενόψει της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

>>>Διαβάστε ακόμη: ΚΕ: Πρωτοφανής η λογική ΑΚΕΛ να επιρρίπτει προκαταβολικά ευθύνες <<<
 
Σε δηλώσεις στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των θέσεων του ΑΚΕΛ για την παιδεία, ο κ. Κυπριανού είπε πως οι απαράδεκτες αξιώσεις για λύση δύο κρατών και συνομοσπονδίας δεν μπορούν παρά να ανησυχούν τον κάθε λογικά σκεπτόμενο Κύπριο και να τις απορρίπτει βέβαια.
 
«Την ίδια στιγμή δεν σας κρύβω ότι ανησυχούμε πάρα πολύ από τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Αναστασιάδης επιχειρεί να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα και αδιαλλαξία», πρόσθεσε, εκφράζοντας ωστόσο φόβους ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ακόμα μία φορά επιχειρεί να παίξει το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών κάτι που δοκίμασε να παίξει στο Κραν Μοντανά, κατά την άποψή μας, με αποτέλεσμα η Τουρκία να απενοχοποιηθεί  από τα ΗΕ αλλά και γενικότερα τη διεθνή κοινότητα και να επιρριφθούν ευθύνες εις τη δική μας την πλευρά με την τοποθέτηση στην έκθεση του ΓΓ ότι διαπίστωσε ότι δεν είχαμε την πολιτική βούληση να πάμε μέχρι τέλους».
 
Ο κ. Κυπριανού επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «θα πρέπει να εμμένει σε θέσεις αρχής αλλά την ίδια την στιγμή να δείξει μεγάλη ευελιξία στα ζητήματα τακτικής τους να θέσει υπό όρους προτάσεις, οι οποίες εάν και εφόσον υλοποιηθούν θα ανοίξουν το δρόμο για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις».
 
«Εάν η τουρκική πλευρά δεν ανταποκριθεί θετικά, τότε θα παραμείνει εκτεθειμένη στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας και δεν θα μπορεί να προωθήσει τους σχεδιασμούς της σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε, εκφράζοντας ταυτόχρονα λύπη διότι δεν έχει λάβει τις απόψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας επί της ολοκληρωμένης πρότασης, όπως είπε, την οποία απέστειλε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη από 8 Δεκεμβρίου.
 
Εξάλλου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε εκ νέου την απαίτηση προς την Κυβέρνηση και τη Νομική Υπηρεσία όπως κινηθεί η διαδικασία για την εξακρίβωση των υπαίτιων για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.
 
«Έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό ότι θα επαναλαμβάνουμε καθημερινά την απαίτηση να κινηθεί ταχύτατα η διαδικασία σε ότι αφορά τους υπαίτιους για την κατάρρευση του συνεργατισμού και το ξεπούλημα του μάλιστα με μεγάλο κόστος στον ιδιωτικό τομέα. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και από την Νομική Υπηρεσία να μας πουν τι ενέργειες κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε.

 
27719