Ανοίγει στις 9 το πρωί η Πύλη Εμβολιασμού για ραντεβού άνω των 76

Ειδική σύσταση κάνει το Υπουργείο Υγείας για τις ώρες προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα /Πότε πρέπει να πηγαίνετε

Πρόσβαση στην Πύλη Εμβολιασμού για τη διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό για την COVID-19 θα έχουν από αύριο, 12 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί, τα άτομα ηλικίας άνω των 76 ετών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού για την COVID-19, προτεραιότητα για εμβολιασμό έχει αυτή την περίοδο η ηλικιακή ομάδα των 75-79.

Σημειώνεται ότι για σκοπούς καλύτερου προγραμματισμού, η Πύλη Εμβολιασμού θα κλείσει σήμερα στις 7 το βράδυ και θα επαναλειτουργήσει αύριο στις 9 το πρωί.

Επιπλέον σημειώνεται ότι από αύριο, οι πολίτες θα ενημερώνονται για το εμβόλιο που θα χορηγείται σε κάθε Κέντρο Εμβολιασμού.

Συνολικά θα διατεθούν 9,264 ραντεβού για τα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες. Παράλληλα, από αύριο, μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, οι πολίτες θα ενημερώνονται κατά τη διευθέτηση του ραντεβού τους για το εμβόλιο που θα χορηγείται σε κάθε Κέντρο.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας και συγχρωτισμού στα Εμβολιαστικά Κέντρα, και επειδή έχει παρατηρηθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι πολίτες προσέρχονται πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού τους, απευθύνεται θερμή έκκληση όπως τα άτομα που θα εμβολιαστούν να μεταβαίνουν στα Κέντρα Εμβολιασμού την προγραμματισθείσα ώρα του ραντεβού τους και όχι νωρίτερα.

Συστήνεται στους πολίτες που εμπίπτουν στην ηλικιακή υπό-ομάδα που έχει προτεραιότητα για εμβολιασμό, να διευθετούν ραντεβού στην πρώτη χρονικά διαθέσιμη ημέρα και ώρα, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή στα Κέντρα Εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογα με τον ρυθμό εξάντλησης των ραντεβού για τα άτομα άνω των 76 ετών, οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω ανακοίνωσης για τη διάθεση των ραντεβού σε επόμενες ηλικιακές υπό-ομάδες. Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, ώστε να γνωρίζουν τις διαφοροποιήσεις στην ηλικιακή ομάδα και να προβαίνουν σε διευθέτηση ραντεβού.