Ψάχνουν νέους ΣΥΟΠ για να καλύψουν τους φοιτητές που πάνε Αγγλία

Ανοίγουν θέσεις εργασίας στην Εθνική Φρουρά, λόγω των φοιτητών που θα πάρουν προσωρινή απόλυση για σπουδές στην Αγγλία

Άρον άρον παραδίδουν όπλα, κράνοι, εξαρτήσεις και φεύγουν για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο δεκάδες φοιτήτες οι οποίοι εξασφάλισαν θέση σε βρετανικά πανεπιστήμια, με την κυβέρνηση να προχωρά σε προσλήψεις ΣΥΟΠ ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Εθνικής Φρουράς. 

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Πέμπτη (3/9) την κατ’ εξαίρεση προσωρινή απόλυση των στρατιωτών που έχουν καταταγεί της 2020 ΕΣΣΟ, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει θέσεις σε αγγλικά πανεπιστήμια για το έτος 2020, σύμφωνα με κριτήρια και προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί. 

Την ανακοίνωση έκανε ο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αφού προηγουμένως υπενθύμισε πως το θέμα έχει προκύψει μετά την απόφαση των αγγλικών πανεπιστημίων να αυξήσουν τα τέλη φοίτησης. Ο ΚΕ ανέφερε συγκεριμένα πως «το Υπουργικό Συμβούλιο έκρινε ότι ήταν σκόπιμο να βοηθηθούν οι στρατευμένοι, να έχουν τη δυνατότητα δηλαδή να μπορέσουν να παρακολουθήσουν από φέτος τα μαθήματα στα πανεπιστήμια της Αγγλίας, ώστε να επωφεληθούν των πιο χαμηλών ποσών τα οποία θα πρέπει να καταβάλουν στα πανεπιστήμια».

Ψάχνουν ΣΥΟΠ 

Όπως πρόσθεσε στις δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, για την κάλυψη του κενού που θα προκύψει «θα ζητηθεί η έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων για συμπληρωματικό προϋπολογισμό για να καταστεί δυνατή η πρόσληψη ικανοποιητικού αριθμού ΣΥΟΠ για περιορισμένη περίοδο, για να καλυφθούν οι ανάγκες της Εθνικής Φρουράς, που θα προκληθούν, ακριβώς, από την προσωρινή απόλυση των στρατιωτών που θα φοιτήσουν στα αγγλικά πανεπιστήμια.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Κούσιος οι προσλήψεις των ΣΥΟΠ θα αφορούν ποσοστό του αριθμού των φοιτητών μας που θα απολυθούν προσωρινά.

Θα υποβάλουν αίτηση όσοι στρατιώτες πληρούν τα κριτήρια  

Ερωτηθείς για τον αριθμό των εθνοφρουρών που θα απολυθούν, ο κ. Κούσιος σημείωσε πως «δεν έχουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό. Έχουν κληθεί οι στρατιώτες που ενδιαφέρονται να τύχουν αυτού του ευεργετήματος, να υποβάλουν την αίτησή τους για να μπορέσουμε να έχουμε τον ακριβή αριθμό και για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα κενά, τα οποία θα παρουσιαστούν στη Εθνική Φρουρά».
 

 
15805
Thumbnail