Ανοικτός σε λύση συνομοσπονδίας υπό όρους ο Τατάρ

Έτοιμος να εξετάσει το μοντέλο συνομοσπονδίας εάν γίνει αποδεκτή η κυριαρχία των Τ/Κ ο Τατάρ

Έτοιμος να εξετάσει το μοντέλο συνομοσπονδίας εάν γίνει αποδεκτή η κυριαρχία των Τ/Κ , δήλωσε ο Τ/Κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξή του σε Τούρκους δημοσιογράφους μέσω Zoom.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Κατά την συνέντευξη ο Τ/Κ ηγέτης ρωτήθηκε συγκεκριμένα εάν μπορεί να υπάρξει συνομοσπονδία και απάντησε: “Εάν ξεκινήσουν επίσημες διαπραγματεύσεις, θέλουμε την αποδοχή της κυριαρχίας μας, εάν γίνει θα το εξετάσουμε αλλά δεν θέλουμε να του δώσουμε όνομα τώρα. Προτεραιότητά μας είναι να δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις ώστε να συνεχιστεί η παρουσία των Τ/Κ για πάντα”.

Ο Τ/Κ ηγέτης είπε ακόμη ότι είναι έτοιμοι να πάνε είτε στη Νέα Υόρκη είτε στη Γενεύη, όπου πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες τον Μάρτιο, για να εξηγήσουν τα αιτήματα και τις προτάσεις τους. “Αν δεν υπάρξει συμφωνία, η ‘τδβκ’ υπάρχει και θα συνεχίσει τον δρόμο της, και τότε κάποια στην ατζέντα θα έρθει η αναγνώρισή της από κάποια κράτη”. Υποστήριξε πως και ο Βρετανός ΥΠΕΞ παραδέχεται πως αν δεν υπάρξει συμφωνία και οι Ε/Κ θα χάσουν και η οικονομία τους θα στριμωχθεί. 
 
(ΚΥΠΕ)
 
 

 
23478