Αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για σταδιακό άνοιγμα οδοφραγμάτων

Επικρίσεις Ερχιουρμάν για την αντιπαράθεση που έχει προκληθεί – Κατηγορεί Ακιντζί και Τατάρ για έλλειψη συντοντισμού

Ενώ οι Τ/κ εργαζόμενοι στο «νότο», οι φοιτητές και μαθητές και όσοι υποβάλλονται σε θεραπεία, περιμένουν μια εκτίμηση για το θέμα των οδοφραγμάτων, εμείς μαλώνουμε για το αν η επαναλειτουργία τους είναι αρμοδιότητα του «προέδρου» ή της «κυβέρνησης», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ ο κ. Ερχιουρμάν έγραφε «δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να λυθεί αυτό το θέμα με συντονισμό και διαβούλευση!». Επικαλούμενος το άρθρο 5 του «συντάγματος» που γράφει για αρμοδιότητα τόσο της «προεδρίας» όσο και της «κυβέρνησης», ο Τουφάν Ερχιουρμάν προσθέτει ότι η έλλειψη συντονισμού και η σκέψη των «εκλογών» πρέπει να εγκαταλειφθεί.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Να σημειωθεί ότι χθες (22/5) σε δηλώσεις του στον «Μπαϊράκ» ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε, μετά την σύσκεψη στο «προεδρικό» και τις δηλώσεις Ακιντζί και Τατάρ, ότι είναι αρμοδιότητα της «κυβέρνησης» το αν θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων ή όχι και πως θα αξιολογήσουν «την πρόταση της ε/κ πλευράς» για σταδιακές διελεύσεις από τις 8 Ιουνίου με αρχικά 5 κατηγορίες προσώπων.
 
Σήμερα ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ ανέφερε πάντως ότι δεν βλέπει να υπάρχει δυσκολία στο να αρχίσουν οι διελεύσεις για τις συγκεκριμένες ομάδες - Τ/κ εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές, αρρώστους, Τ/κ κατοίκους της Πύλας – και πως ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί επεξεργάζεται τις προϋποθέσεις γι’ αυτό.
 
Να σημειωθεί ότι χθες μετά την σύσκεψη, ο Τ/κ ηγέτης είχε αναφέρει ότι η απόφαση για σταδιακή επανέναρξη των διελεύσεων από τις 8 Ιουνίου, που συμφωνήθηκε από κοινού με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, βρήκε την σύμφωνη γνώμη των συμμετεχόντων στην συνάντηση υπό τον ίδιο με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα και την «κυβέρνηση».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

 
21220
Thumbnail