Επικρίσεις Ερχιουρμάν για την αντιπαράθεση που έχει προκληθεί – Κατηγορεί Ακιντζί και Τατάρ για έλλειψη συντοντισμού

Ενώ οι Τ/κ εργαζόμενοι στο «νότο», οι φοιτητές και μαθητές και όσοι υποβάλλονται σε θεραπεία, περιμένουν μια εκτίμηση για το θέμα των οδοφραγμάτων, εμείς μαλώνουμε για το αν η επαναλειτουργία τους είναι αρμοδιότητα του «προέδρου» ή της «κυβέρνησης», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ ο κ. Ερχιουρμάν έγραφε «δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να λυθεί αυτό το θέμα με συντονισμό και διαβούλευση!». Επικαλούμενος το άρθρο 5 του «συντάγματος» που γράφει για αρμοδιότητα τόσο της «προεδρίας» όσο και της «κυβέρνησης», ο Τουφάν Ερχιουρμάν προσθέτει ότι η έλλειψη συντονισμού και η σκέψη των «εκλογών» πρέπει να εγκαταλειφθεί.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Να σημειωθεί ότι χθες (22/5) σε δηλώσεις του στον «Μπαϊράκ» ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε, μετά την σύσκεψη στο «προεδρικό» και τις δηλώσεις Ακιντζί και Τατάρ, ότι είναι αρμοδιότητα της «κυβέρνησης» το αν θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων ή όχι και πως θα αξιολογήσουν «την πρόταση της ε/κ πλευράς» για σταδιακές διελεύσεις από τις 8 Ιουνίου με αρχικά 5 κατηγορίες προσώπων.
 
Σήμερα ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ ανέφερε πάντως ότι δεν βλέπει να υπάρχει δυσκολία στο να αρχίσουν οι διελεύσεις για τις συγκεκριμένες ομάδες - Τ/κ εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές, αρρώστους, Τ/κ κατοίκους της Πύλας – και πως ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί επεξεργάζεται τις προϋποθέσεις γι’ αυτό.
 
Να σημειωθεί ότι χθες μετά την σύσκεψη, ο Τ/κ ηγέτης είχε αναφέρει ότι η απόφαση για σταδιακή επανέναρξη των διελεύσεων από τις 8 Ιουνίου, που συμφωνήθηκε από κοινού με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, βρήκε την σύμφωνη γνώμη των συμμετεχόντων στην συνάντηση υπό τον ίδιο με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα και την «κυβέρνηση».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

 
9805
Thumbnail

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9.30 π.μ. η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την διάρκεια της οποίας θα «κλειδώσουν» οι αποφάσεις σε σχέση με την τρίτη φάση χαλαρώσεων περιορισμών και επανεκκίνησης της οικονομίας.

ad1mobile

Όπως έγινε γνωστό, οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το πέρας του Υπουργικού από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αποκαλυπτικός, πάντως, ως προς το τι αναμένεται να ανακοινωθεί ήταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ, διευκρίνισε ότι οι χαλαρώσεις στο πλαίσιο της τρίτης φάσης θα γίνουν σε δύο ημερομηνίες: στις 9 και 12 Ιουνίου.

Επιβεβαίωσε, παράλληλα, ότι στις 9 Ιουνίου επαναλειτουργούν, μεταξύ άλλων, αεροδρόμια, λιμάνια, γυμναστήρια, νηπιαγωγεία, προδημοτικές και ειδικά σχολεία.

Επιπρόσθετα, είπε πως, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης χαλάρωσης των μέτρων αναμένεται να λειτουργήσουν ανοικτά θέατρα και θερινοί κινηματογράφοι, καζίνο και παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους, θερινά σχολεία και κατασκηνωτικοί χώροι.

Η διοργάνωση φεστιβάλ και συναυλιών, ως επίσης και η επαναλειτουργία θεάτρων και κινηματογράφων σε κλειστούς χώρους, συνέχισε, δεν αναμένεται να επιτραπεί εντός Ιουνίου.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

ad2mobile

Σε ό,τι αφορά τις δεξιώσεις για γάμους και βαφτίσεις, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι θα επιτραπούν από την 1η Σεπτεμβρίου, στη βάση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι λόγω της πολύ καλής επιδημιολογικής εικόνας, η κυβέρνηση, με τη σύμφωνο γνώμη των επιστημόνων, εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε χαλαρώσεις που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για την τέταρτη φάση, στις 24 Ιουνίου.
 

article 1