Άντρος: Μας ανησυχεί το αλαλούμ που υπάρχει στην παιδεία

Τι δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ για την Παιδεία

Σε σημερινή (8/5) δήωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σχετικά για την παιδεία ανέφερε πως, όλοι θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία εάν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς, να μπορέσουν οι μαθητές να μορφωθούν όσο το δυνατό καλύτερα, παρ’ όλα αυτά τονίζει πως ανησυχεί το αλαλούμ το οποίο υπάρχει στον τομέα της παιδείας.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Άντρου Κυπριανού:
Όλοι θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία εάν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Να μπορέσουν οι μαθητές να μορφωθούν όσο το δυνατό καλύτερα, και ταυτόχρονα να επιστρέψουν οι γονείς στις εργασίες τους συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Για να γίνει, όμως, αυτό το πράγμα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Ως πρώτιστο στόχο έχουμε καθορίσει από την έναρξη αυτής της πανδημίας τη διαφύλαξη και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μας ανησυχεί λοιπόν πολύ έντονα το αλαλούμ το οποίο υπάρχει στον τομέα της παιδείας. Ο Υπουργός δήλωνε σε συνεντεύξεις του μέχρι και την περασμένη Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να επανανοίξουν τα σχολεία. και υπάρχουν αυτές οι συνεντεύξεις. Τα ίδια δήλωνε και σε συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας δηλώνουν ότι δεν ήταν ενήμερα για την εξαγγελία που έγινε με τον απόλυτο τρόπο τον οποίο έγινε. Ξεκαθάρισαν ότι θα έπρεπε αν δούμε τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης, να γίνει αξιολόγηση και να αποφασιστεί πότε θα επανανοίξουν τα σχολεία.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Αντί τούτου, δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε πολιτική απόφαση, αδιαφορώντας για τις απόψεις των επιστημόνων. Πρέπει να πω ότι αυτή η κατάσταση, το αλαλούμ το οποίο υπάρχει σε ότι αφορά τα ζητήματα της Παιδείας προκαλεί τεράστιες ανησυχίες και ανάμεσα σε γονείς και ανάμεσα σε παιδιά, τους καθηγητές, τους δασκάλους αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.
Θέλουμε λοιπόν να επαναλάβουμε τα ερωτήματα μας προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη και στο Δημοκρατικό Συναγερμό.

•    Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις λέει ότι οι αποφάσεις πρέπει να αποφασίζονται αποκλειστικά στις επιστημονικές απόψεις  ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση έλαβε πολιτική απόφαση όπως η ίδια λέει και επιμένει σε αυτή.

•    Ποιες είναι οι σκοπιμότητες οι οποίες τους ώθησαν να πάρουν τη συγκεκριμένη απόφαση βεβιασμένα;
Να πω ότι η άποψη η οποία κυκλοφορεί πλατιά ανάμεσα στη κοινή γνώμη είναι ότι η κυβέρνηση δέχτηκε πιέσεις και επηρεασμό από κάποιους. Πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση να απαντήσει πειστικά σε αυτά τα ερωτήματα. Διαφορετικά, η ανησυχία θα επιτείνεται στην κοινωνία και θα προκληθούν πάρα πολλά προβλήματα στη συνέχεια.