Άντρος: «Ο Αβέρωφ μας έχει συγχύσει»

«Όταν τελειώσει η εκλογική περίοδος, ο κ. Νεοφύτου, έρχεται στο ΑΚΕΛ για να συζητήσει πως να σώσουμε την Κύπρο»

Φάσκουν και αντιφάσκουν οι κατά διαστήματα τοποθετήσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ για το ΑΚΕΛ, θεωρεί ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος διερωτήθηκε «ποιον από τους δυο Αβέρωφ Νεοφύτου να πιστέψουμε τελικά;»

>>> Διαβάστε επίσης:  ΔΗΣΥ: Το ΑΚΕΛ δεν δέχεται τον διάλογο και την αντίθετη άποψη <<<

Σε δηλώσεις στο ΓΝ Λεμεσού, το οποίο επισκέφθηκε με υποψήφιους Βουλευτές του κόμματος, ο κ. Κυπριανού κλήθηκε να απαντήσει στη χθεσινή δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου, ότι οι αναφορές του ΑΚΕΛ για μη συσπείρωση του ΔΗΣΥ είναι προσβλητικές για τους Συναγερμικούς. «Δεν προσβάλλουμε κανέναν, αντιθέτως, ο σεβασμός μας είναι προς όλους ο ίδιος, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση που έχει ο οποιοσδήποτε», είπε ο Άντρος Κυπριανού.
 
Ανέφερε δε ότι «ο κ.Νεοφύτου μας έχει συγχύσει», αφού όπως είπε «κάθε φορά που επίκεινται εκλογές, μετατρέπει το ΑΚΕΛ σε ανεύθυνο, κόμμα λαϊκίστικο, κόμμα το οποίο μηδενίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση». Με λίγα λόγια, συνέχισε ο κ.Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρουσιάζει το ΑΚΕΛ ως «κόμμα επικίνδυνο για τον τόπο και για τον κυπριακό λαό», ενώ υπέδειξε πως «το 2019, παραμονές των ευρωεκλογών, μας είχαν αποκαλέσει μηδενικά».
 
«Όταν τελειώσει η εκλογική περίοδος, ο κ. Νεοφύτου, με την μεγαλύτερη ευκολία, έρχεται στο ΑΚΕΛ για να συζητήσει μαζί του πως θα καταφέρουμε να σώσουμε την Κύπρο, πως θα καταφέρουμε να επιλύσουμε προβλήματα τα οποία υπάρχουν στο Κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας το ΑΚΕΛ ως κόμμα πατριωτικό και υπεύθυνο», συμπλήρωσε. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε «ποιον από τους δυο Αβέρωφ Νεοφύτου να πιστέψουμε τελικά;».
 
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στο ΓΝ Λεμεσού, η οποία περιορίστηκε σε εξωτερικό χώρο λόγω των μέτρων ασφαλείας, ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι στόχος της ήταν «να ξαναπούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, οι οποίοι τους τελευταίους 16 μήνες υπερέβαλαν εαυτόν κυριολεκτικά, για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας».
 
Ωστόσο, σημείωσε, ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό, αφού «πρέπει να εργαστούμε όλοι για να επιλύσουμε τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, για να μπορούν να ασκούν το ρόλο τους πιο αποτελεσματικά».
 
Η προσπάθεια του ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, η οποία ξεκίνησε με συζητήσεις με όλους τους εμπλεκομένους στον τομέα της υγείας, θα εντατικοποιηθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη παράτασης της χρονικής διάρκειας στήριξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων από την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του ΓεΣΥ, αλλά και την ανάγκη επίσπευσης της οργάνωσης του ΟΚΥπΥ,  για την οποία θεωρεί ότι υπάρχει «πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση».
 
Όπως, εξάλλου, δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ των Επαρχιών Λεμεσού - Πάφου, Χρίστος Νικολάου, φαίνεται ότι υπάρχει μια ύφεση σε σχέση με τα περιστατικά κορωνοϊού και ότι «οι οδηγίες είναι ότι διατηρούμε τις δομές για ένα ακόμα μικρό χρονικό διάστημα και σιγά σιγά θα αρχίσει η επαναφορά πίσω στην προηγούμενη κατάσταση πραγμάτων».
 
Σημείωσε δε ότι ο ΟΚΥπΥ άρχισε να δημιουργεί κάποια πλάνα για να δημιουργηθούν ανεξάρτητες δομές, τουλάχιστον στα μεγαλύτερα νοσηλευτήρια, ώστε σε παρόμοιες έκτακτες καταστάσεις, να μην επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

ΚΥΠΕ

 
27751