Άντρος σε ΠτΔ: Επανεξετάστε τις αποφάσεις σας για τα σχολεία

Αυτούσια η επιστολή του ΓΓ ΑΚΕΛ

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού  απέστειλε χθες (29/3) επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, με θέμα την κατάσταση στα σχολεία. 

Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή:
«Η πολύ δύσκολη κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στα σχολεία μας έχει οδηγήσει πρόσφατα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης έξω από το προεδρικό, η οποία έχει στηριχθεί από τη Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής και άλλους φορείς.

Σε επιστολή που μου έχει αποστείλει η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης καταγγέλλει τις παράδοξες και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση αποφάσεις του Υπουργείου σας. Ταυτόχρονα έχουμε δει με ιδιαίτερη ανησυχία τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας να διαχωρίζουν δημόσια τη θέση τους από τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, να τις χαρακτηρίζουν καθαρά πολιτικές και να ξεκαθαρίζουν ότι οι ίδιοι δεν είχαν την αναγκαία εμπλοκή σε αυτές.

- Με δεδομένο ότι η εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω μη κατάλληλης προετοιμασίας του Υπουργείου σας.

- Με δεδομένο ότι χιλιάδες μαθητές του Γυμνασίου δεν έχουν πάει στο σχολείο τους τελευταίους τέσσερις περίπου μήνες.

- Με δεδομένο ότι σε διάφορους άλλους χώρους, όπως για παράδειγμα στα malls, επιτρέπεται η μάζωξη εκατοντάδων ανθρώπων και άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης παραμένουν σε λειτουργία. Παρακαλώ όπως επανεξετάσετε τις αποφάσεις σας.

Την ίδια στιγμή προτείνουμε όπως για όλες τις βαθμίδες της δημόσιας Εκπαίδευσης ετοιμαστεί από το Υπουργείο Παιδείας συνολικό πλάνο, ένας οδικός χάρτης, για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία μέχρι το τέλος της χρονιάς, πώς θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν κενά τα οποία έχουν προκύψει και πώς θα ετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδιά μας για την νέα χρονιά.

Τέλος, εισηγούμαστε όπως καθοριστεί άμεσα η ύλη των εξετάσεων για τους τελειόφοιτους μαθητές η οποία να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικότητες και τα δεδομένα της τρέχουσας χρονιάς.»