Άντρος:Ο Αβέρωφ να μας επιτρέψει να διαλέξουμε το όνομά μας εμείς

Απαντά στις δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου ο Άντρος Κυπριανού σχετικά για το θέμα του ονόματος του ΑΚΕΛ στα ψηφοδέλτια

Απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, έδωσε σήμερα (14/5) ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, κ. Άντρος Κυπριανού σχετικά για το ζήτημα με την ονομασία του κόμματος στα ψηφοδέλτια.

Όπως αναφέρει ο κ. Κυπριανού, «είναι κατανοητή η προσπάθεια του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να συσπειρώσει το Κόμμα του, αφού βλέπει στις διάφορες μετρήσεις ότι ακόμα και οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι δυσαρεστημένοι με τον απολογισμό της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού: με τη διαφθορά, τη θεσμική διαπλοκή, τα σκάνδαλα, την οικονομική και κοινωνική ανισότητα».

Παράλληλα ο Γεννικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ πρόσθεσε ότι, «να μας επιτρέψει ο κ. Νεοφύτου να διατηρήσουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε εμείς με ποιο όνομα θέλουμε να συμμετέχουμε στις εκλογές και όχι αυτός ή η Κυβέρνηση του».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα σήμερα (14/5) ο κ. Νεοφύτου σχολίασε το ζήτημα που προέκυψε και αφορά την ονομασία του ΑΚΕΛ στις προσεχείς εκλογές, σημειώνοντας αστειευόμενος ότι πήρε φόρα ο  Άντρος Κυπριανού και του έφταιξε και το όνομα του κόμματός του.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Άντρου Κυπριανού:
«Είναι κατανοητή η προσπάθεια του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να συσπειρώσει το Κόμμα του, αφού βλέπει στις διάφορες μετρήσεις ότι ακόμα και οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι δυσαρεστημένοι με τον απολογισμό της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού: με τη διαφθορά, τη θεσμική διαπλοκή, τα σκάνδαλα, την οικονομική και κοινωνική ανισότητα.

Να μας επιτρέψει ο κ. Νεοφύτου να διατηρήσουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε εμείς με ποιο όνομα θέλουμε να συμμετέχουμε στις εκλογές και όχι αυτός ή η Κυβέρνηση του.

Κατά τα άλλα, πρωτάκουστο είναι τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές το κυβερνόν Κόμμα αντί να επιδιώκει πολιτική συζήτηση για θέσεις και προτάσεις για τα προβλήματα του τόπου, να επιλέγει την ειρωνεία, τον αντιακελισμό και τον ευτελή πολιτικό λόγο.»