Απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες στα κατεχόμενα/Τι ισχύει

Τι αποφάσισε η επιτροπή λοιμωδών/μεταδοτικών νοσημάτων του «υπουργείου υγείας» στα κατεχόμενα

Με αναθεώρηση των αποφάσεων της επιτροπής λοιμωδών/μεταδοτικών νοσημάτων του «υπουργείου υγείας» έληξε τελικά το μπέρδεμα που προέκυψε με τις αντικρουόμενες ανακοινώσεις περιοριστικών μέτρων από το «υπουργικό συμβούλιο» και από την εν λόγω επιτροπή.
 
Από χθες το βράδυ ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22.00 μέχρι τις 5 τα ξημερώματα στα κατεχόμενα και η «αστυνομία» ανακοίνωσε σήμερα ότι 4 άτομα καταγγέλθηκαν γιατί παραβίασαν κατά την διάρκεια της νύχτας το μέτρο.
 
Τα σχολεία δεν άνοιξαν σήμερα για καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης και το πότε θα επαναλειτουργήσουν θα αξιολογηθεί προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
 
Η επιτροπή του «υπουργείου υγείας» ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι  λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των αρμοδίων με την οικονομία «υπουργείων» αποφάσισε να επιμηκύνει τα μέτρα που είχε ανακοινώσει στις 11 του μηνός για ακόμη μία εβδομάδα.
 
Έτσι, η μόνη διαφοροποίηση είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες και η συνέχιση της μη λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων. Σύμφωνα με κάποια τ/κ δημοσιεύματα, τα ιδιωτικά σχολεία έχουν ενημερώσει τους γονείς ότι επρόκειτο σήμερα να αρχίσει η εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Εμβολιασμός
 
Ο εμβολιασμός συνεχίζεται, όπως αναφέρεται και στον τ/κ Τύπο σήμερα, με επαγγελματίες υγείας, στον ιδιωτικό χώρο, αλλά και άτομα άνω των 65 ετών που έχουν κληθεί να υποβάλλουν αίτηση διαδικτυακά για τον εμβολιασμό τους.
 
Την ίδια ώρα η πρόεδρος του τ/κ ιατρικού συλλόγου, Οζλέμ Γκιουρκούτ αναφέρθηκε σε οργανωτικά προβλήματα για τα άτομα άνω των 65 που δεν έχουν ηλεκτρονική διεύθυνση και δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση. Σε ανάρτησή της ανέφερε ότι έχει δεχθεί παράπονα από τέτοια άτομα για το συγκεκριμένο θέμα και πρέπει να βρεθεί λύση.
 
Οι τ/κ εφημερίδες σήμερα με φωτογραφίες κιόλας, δημοσιεύουν ότι χθες σχηματίστηκαν ουρές από το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που προσήλθε για τον εμβολιασμό με το κινέζικο εμβόλιο που έχει στείλει η Τουρκία.
 
(ΚΥΠΕ)