Απαντά η Κυβέρνηση για το δημοσίευμα του Al Jazeera

Πως σχολιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών το δημοσίευμα του Al Jazeera για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα

Μετά το 12λεπτο βίντεο του πρακτορείου Al Jazeera, το οποίο εμφανίζεται να έχει εξασφαλίσει στοιχεία για 1400 αιτήσεις πολιτογραφήσεων στην Κύπρο μεταξύ 2017-2019 και το οποίο υποστρίζει πως κάποια από τα πρόσωπα αυτά ήταν καταζητούμενα, η Κυπριακή Δημοκρατία δίνει την δική της απάντηση, τονίζοντας πως όλα τα άτομα τα οποία αναφέρονται στο δημοσίευμα, αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα κριτήρια που ίσχυαν την δεδομένη χρονική στιγμή και τα οποία πληρούσαν».

Παράλληλα, διαβεβαιώνει πως ήδη γίνονται ελέγχοι και θα γίνουν και για όλες τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σε διεθνή μέσα που αφήνουν να εννοηθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στην πολιτογράφηση προσώπων που δεν πληρούσαν τα κριτήρια του Κυπριακού Επενδυτικού προγράμματος, θέλουμε να διευκρινίσουμε πως όλα τα άτομα τα οποία αναφέρονται στο δημοσίευμα, αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα κριτήρια που ίσχυαν την δεδομένη χρονική στιγμή και τα οποία πληρούσαν.

Πρόσθετα για τα συγκεκριμένα άτομα είχε εξασφαλιστεί η συγκατάθεση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.

ΕΔΩ τo αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Al Jazeera

Είναι καλά γνωστό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε σε διαδοχικές αλλαγές βελτίωσης του ΚΕΠ με σημαντικότερη την πρόσφατη ψήφιση από την Βουλή των Αντιπροσώπων, Κανονισμών, που διασφαλίζουν την διαφάνεια, την αξιοπιστία αλλά και τον συνεχή έλεγχο τόσο πριν την υποβολή μιας αίτησης όσο και μετά την απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου.

>>>Διαβάστε ακόμη: ΑΚΕΛ:5 ερωτήσεις στην κυβέρνηση για το ρεπορτάζ του Al Jazeera

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια αλλά και τις πρόσθετες δυνατότητες που οι Κανονισμοί παρέχουν, ήδη ελέγχουμε και θα ελέγξουμε όλες τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας».

 
25091