Απάντησε με στοιχεία σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ το Προεδρικο

Απάντησε στα πυρά ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ με στοιχεία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Απαντήσεις σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ έδωσε την Πέμπτη (8/4) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, παρουσιάζοντας μάλιστα και στοιχεία.

Αρχικά ο κ. Κούσιος αναφερόμενος στο ΑΚΕΛ δήλωσε πως «το ΑΚΕΛ χθες, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με ανακοίνωση του κατήγγειλε "τη συνεχή υποβάθμιση του δημοσίου τομέα της υγείας" και ότι ακόμη "η παροχή υπηρεσιών υγείας, είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο για λίγους"».

>>>Διαβάστε ακόμη: Κούσιος: Απαντά στο ΑΚΕΛ για Υγεία με αριθμούς <<<

Παράλληλα πρόσθεσε πως «πραγματικά διερωτάται κανείς σε ποιούς αναφέρεται το ΑΚΕΛ. Στην Κυβέρνηση που σχεδίασε και εφάρμοσε μετά από 40 χρόνια ατέρμονων προσπαθειών το ΓΕΣΥ και το οποίο αποτελεί σήμερα το στήριγμα κάθε πολίτη, κάθε κοινωνικής και οικονομικής τάξης; Στην Κυβέρνηση που σχεδίασε και εφάρμοσε το πρώτο καθολικό και αλληλέγγυο σύστημα υγείας από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας; Στα μηδενιστικά συνθήματα του ΑΚΕΛ απαντούν τα έργα».

>>>Διαβάστε ακόμη: ΚΕ: Αρχές Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί πέραν του 60% του πληθυσμού<<<

Στη γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισύναψε και στοιχεία για την πορεία του ΓΕΣΥ από 1/6/2019 μέχρι 31/03/2021.

Η απάντηση στο ΔΗΚΟ
Λίγο μετά την απάντηση στο ΑΚΕΛ, ήρθε και η απάντηση στο ΔΗΚΟ, με τον Κυριάκο Κούσιο να δηλώνει πως «μέχρι τις 6 Απριλίου είχαν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, πέραν του 25% του πληθυσμού της χώρας μας και στις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα, θα έχει εμβολιαστεί πέραν του 60% και όλοι όσοι είναι άνω των 45 ετών».

Ο κ. Κούσιος σημειώνει πως πραγματικά προκαλεί απορία και έκπληξη και διερωτάται κανείς σε ποια στοιχεία και κριτήρια το ΔΗΚΟ στηρίζει τον ανυπόστατο και προσβλητικό για όλο τον ιατρικό και παραϊατρικό κόσμο της χώρας μας, ισχυρισμό.

Στη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου επισυνάπτονται στοιχεία που απαντούν στους ισχυρισμούς και αφορούν τις περιπτώσεις Covid19, τους θανάτους, τις  διαγνωστικές εξετάσεις, το ποσοστό θετικότητας και τους εμβολιασμούς.
 

 
20096